Οικισμοί Εσωτερικής Μετανάστευσης

Μια απλή πρόταση για κάθε δημοτικό διαμέρισμα (πρώην χωριό) στην Ελληνική ύπαιθρο. Να δώσει μια έκταση, εντός σχεδίου, σε όσα παιδιά χωριανών θέλουν να κτίσουν στο χωριό - μόνιμη ή εξοχική- κατοικία.
Με την προϋπόθεση έκδοσης οικοδομικής άδειας εντός πενταετίας και στέρηση του δικαιώματος πώλησης για 30 τουλάχιστον έτη. Από την ερήμωση της υπαίθρου δεν είναι προτιμότερο να υπάρχουν αυτά τα δημοτικά διαμερίσματα (πρώην χωριά) για μεγάλο μέρος του χρόνου ζωντανά;

Γιάννης Βέλλης


2 σχόλια:

ΠΟΥΛΙΖΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μια πολύ καλή πρόταση την οποία οι ασχολούμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση (και με τη συγκυρία των προσεχών εκλογών) θα πρέπει να τη δουν πάρα πολύ σοβαρά ώστε να δώσουν στην επαρχία τις τελευταίες ελπίδες για να ανακάμψει και να ζωντανέψει και πάλι. Σε όσες περιοχές έχει ήδη εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο (Καρυές Ιωαννίνων) είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συγχαρητήρια, Γιάννη, για τις ουσιαστικές και πολύ εποικοδομητικές προτάσεις σου.
[ΠΟΥΛΙΖΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ0Σ]

Unknown είπε...

Εξαιρετική πρόταση κύριε Γιάννη Βέλλη. Μακάρι να γίνει μία πραγματικότητα που θα προσφέρει ευημερία και ποιότητα ζωής σε μας και στον τόπο. Μακάρι.