Στα Γιάννενα σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνουν ανοιχτή δημόσια εκδήλωση - συζήτηση για τον Ενιαίο Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Du Lac, σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30.
…συνέχεια »

Ξεκινούν έλεγχοι στα επενδυτικά σχέδια του ΕΣΠΑ

Τροποποιήθηκε εκ νέου ο οδηγός της δράσης «Αναβάθμιση υφισταμένων επιχειρήσεων στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΣΠΑ 2014-2020).
Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, θα γίνουν αυστηρές διασταυρώσεις δεδομένων, ώστε να επαληθευθεί η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων και να αποφευχθούν και εξαρθρωθούν φαινόμενα απάτης σε βάρος του ενωσιακού προϋπολογισμού.
…συνέχεια »

Υπερατλαντικά μετάλλια για την ZOINOS WINERY

Διεθνής διάκριση για την Ζίτσα και τις γηγενείς μας ποικιλίες
Με τέσσερα υπερατλαντικά μετάλλια στις βαλίτσες της επέστρεψε η ZOINOS WINERY από τον διεθνή διαγωνισμό οίνου TexSom International Wine Awards 2017 που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ.
Η ZOINOS WINERY συμμετείχε με τέσσερις οίνους, αντιπροσωπευτικούς του Ηπειρώτικου και Ζιτσιώτικου αμπελώνα, καταφέρνοντας να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γηγενείς ποικιλίες Ντεμπίνα, Βλάχικο και Μπεκάρι και στην Αμερική.
…συνέχεια »

«Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017»

Από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδηλώσεις υπό το γενικό τίτλο «Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017». Αναλυτικότερα:
…συνέχεια »

Στην αιχμή του δόρατος η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες

Του Μάριου Κάτση
Bουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Είναι λογικό η επικαιρότητα να περιστρέφεται γύρω από το κλείσιμο της αξιολόγησης, και ο Δημόσιος διάλογος να επικεντρώνεται στο σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την πολυετή κρίση, ενώ παράλληλα εργάζεται άκοπα ώστε να ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
…συνέχεια »

Εθελοντική αιμοδοσία στις 30 Μαρτίου στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς

Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως: Την Πεμπτη 30 Μαρτίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, από τις 9:30 πμ έως τις 13:30 μμ, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας. Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»... Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. 
…συνέχεια »

ΗΠΕΙΡΟΣ: 381 άτομα προσέφυγαν το 2016 στο «Συμπαραστάτη του Πολίτη»

Οι περισσότερες υποθέσεις αφορούσαν την Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συμπαραστάτης του Πολίτη Περιφέρειας Ηπείρου οι περισσότερες προσφυγές πολιτών αφορούν το ασφαλιστικό, τις τραπεζικές διαφορές καθώς και ην υπερφορολόγηση .
…συνέχεια »

Εξόρμηση στην Μουργκάνα

Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας
Ο σύλλογος μας την Κυριακή 2 Απριλίου θα εξορμήσει στη Μουργκάνα
Πορείες:
*Λιάς-Στάνη Βρακά-Σκιτάρι-Τσεροβέτσι-Λιάς
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 5
Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης
*{ΔΙΑΣΧΙΣΗ} Λιάς-Στάνη Βρακά-κορυφή 1806μ-Ρεπετίνα-Βαρίνα-Τσαμαντάς
Βαθμός δυσκολίας: 3
…συνέχεια »

Αρχιτεκτονική για (φωτο) βραβεία

 Τα Sony World Photography Awards ξεκίνησαν πριν από δέκα έτη υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Φωτογραφίας και εξελίχτηκαν γρήγορα στον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 183 χώρες έστειλαν περίπου 230 χιλιάδες φωτογραφίες στον φετινό διαγωνισμό...
…συνέχεια »

Επίσκεψη φοιτητών και ερευνητών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ερευνητικού χαρακτήρα φοιτητών και ερευνητών του Εργαστήριου Μουσειολογίας, Προστασίας, Αποκατάστασης και Αξιοποίησης Πολιτισμικών Αγαθών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Λαογραφικό Μουσείο Μαργαριτίου.
…συνέχεια »

To Σαββατοκύριακο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης

Μέσω των κοινωνικών δικτύων η Δημοκρατική Ευθύνη προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους πολίτες, παρουσιάζοντας τις θέσεις της.
Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης θα γίνει στις 1 και 2 Απριλίου στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα… την Πρωταπριλιά τελειώνουν τα ψέματα...
Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν και τα πρώτα 2 βίντεο του του κόμματος, το ένα για την Υπογεννητικότητα και η Μαζική Μετανάστευση των Νέων και ένα δευτερο που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι φόροι σκοτώνουν την επιχειρηματικότητα.
…συνέχεια »

Άγνωστοι (και λιγότερο γνωστοί…) Φιλέλληνες

Η προσφορά τους στην Ελληνική Επανάσταση
Ο φιλελληνισμός από την αρχαιότητα ως το 1821 – Ο ανιψιός του Ναπολέοντα Παύλος Βοναπάρτης – Ο ηρωικός θάνατος του Φρανσουά Ρομπέρ με τα 24 (!) τραύματα στο σώμα του – Η απίστευτη ιστορία του Ότο Γκούσταβ Μπένιγκσεν στη Ναύπακτο – Αμερικανοί, Σουηδοί, Ισπανοί και… ένας μουσουλμάνος φιλέλληνας!

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην Επανάσταση του 1821, είναι αναμφίβολα οι Φιλέλληνες και η προσφορά τους στον Αγώνα για την ανεξαρτησία.
Σύμφωνα με τον… αχώριστο σύντροφό μας, το "Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας" της Ακαδημίας Αθηνών (εκδ. 2014), φιλελληνισμός είναι "η στάση συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, ειδικότ. κίνημα για την υλική και ηθική ενίσχυση των επαναστατημένων Ελλήνων κατά των Οθωμανών το 1821". 
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Δευτέρα 27-03-2017 και ώρα 12.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Ενημερωτική ημερίδα για τη Νόσο των Κονδυλωμάτων

Στα Πηγαδούλια και στη Μαζαρακιά
Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 – 20:00 μ. μ. στην αίθουσα του Αγροτικού Ιατρείου στα Πηγαδούλια , ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με τις Μαίες του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για θέματα υγείας, σχετικά με την Νόσο των Κονδυλωμάτων  με διανομή ειδικών test ανίχνευσης του ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων.
…συνέχεια »

Παράταση του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου»

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Θεσπρωτίας καλεί τους μαθητές Γυμνασίων (Ημερήσιων και Εσπερινών), Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετάσχουν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου».
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός Μάρτη του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Η Ηγουμενίτσα μέσα από τα μάτια των φοιτητών

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αλλά και της πολυεπίπεδης συνέργειας που έχει αναπτυχθεί με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ξεκίνησε η νέα ολοκληρωμένη δράση τουριστικής προβολής.
…συνέχεια »

Συνάντηση Μ. Κάτση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε την Τετάρτη 22/03/2017 στην Αρχιεπισκοπή ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.
Η επίσκεψη που ήταν από καιρό προγραμματισμένη έγινε σε θετικό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας γόνιμος διάλογος και μια αλληλοενημέρωση για ζητήματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Μ. Κάτσης αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει διαχρονικά η εκκλησία στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί στον τομέα της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές της κρίσης, βοηθώντας από το δικό της διακριτό ρόλο το σημαντικό έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
…συνέχεια »

Βουλή: Από μετακλητοί έγιναν αορίστου χρόνου, με αποφάσεις Βούτση

Μείζονα ερωτήματα ηθικής τάξεως, με αποχρώσεις σοβαρής παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής από την κορυφή, μάλιστα, της πολιτικής ιεραρχίας του Κοινοβουλίου, αναδεικνύονται από έγγραφα διορισμών που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα στον Ναό της Δημοκρατίας.
…συνέχεια »

Η όπερα του Μότσαρτ «Ιδομενέας»στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Σε ζωντανή μετάδοση από την Μετροπόλιταν όπερα
Με την όπερα του Μότσαρτ «Ιδομενέας» συνεχίζονται το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 7 το βράδυ οι ζωντανές μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
Ο θρυλικός Τζέιμς Λεβάιν διευθύνει ένα καταπληκτικό καστ στην πρωτόλεια όπερα του Μότσαρτ "Ιδομενέας" όπου η μάχη μεταξύ του έρωτα και εκδίκησης κυριαρχούν στη Κρήτη της μετά τον Τρωικό πόλεμο εποχής. 
…συνέχεια »

Το ΚΚΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια σε τέτοιες υποθέσεις δεν βγαίνει στο φως, στα πλαίσια αυτού του διεφθαρμένου συστήματος. Πολύ περισσότερο δεν αποκαλύπτονται και δεν αντιμετωπίζονται οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες παλιών και νέων κυβερνήσεων, οι οποίες διατηρούν άθικτο το καθεστώς μοναστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι κλπ να λυμαίνονται μεγάλες εκτάσεις, δάση, βουνά, λίμνες, παραλίες, ακόμη και με τίτλους προηγούμενων αιώνων.
…συνέχεια »

Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης για οδικά, αρδευτικά έργα κ.α.

Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και ΤΟΕΒ για την υλοποίηση έργων που αφορούν οδικές υποδομές υδρεύσεις και αποκατάσταση ζημιών σε αρδευτικά δίκτυα, ενέκρινε μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, που έγινε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη. Παράλληλα η Επιτροπή εξέλεξε ως Αντιπρόεδρό της τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Π. Πάντο.
…συνέχεια »

Τρελές αυξήσεις στο Δήμο Φιλιατών

Σε συνεχόμενες αυξήσεις μέσα στο 2016, προχώρησε ο Δήμος Φιλιατών! Αυτή τη φορά με 60% αυξήσεις στο νερό που πίνουν οι δημότες.
Βέβαια με την αύξηση αυτή στα τέλη ύδρευσης δεν έσπασε το ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος  με την αύξηση κατά 285% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού!!
Έτσι ενώ τον Ιανουάριο του 2016 (3/2016 απόφαση) διαμόρφωσε τις τιμές στο νερό, επανήλθε τον Νοέμβριο του 2016 (219/2016 απόφαση) επιβάλλοντας νέα αύξηση αυτή τη φορά 60% σε όλους τους συντελεστές του νερού και επιβαρύνοντας κι άλλο τους ήδη ανήμπορους να αντεπεξέλθουν πολίτες!!
…συνέχεια »

Συμμετοχή Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017»

O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην Ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε από 13 έως 16 Μαρτίου, στο Fort Lauderdale της Φλόριντα (ΗΠΑ), σε κοινό περίπτερο με λοιπούς Ελληνικούς Λιμένες, που τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ). Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου και του Βόλου.
Για περισσότερα από 30 χρόνια η έκθεση αυτή, θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο η μεγαλύτερη στο θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα. Φέτος έλαβαν μέρος περισσότεροι από 10.000 συμμετέχοντες από 93 χώρες.
…συνέχεια »

Πονάει μέτρηση, κόβεις μέτρηση!

Την «ασυδοσία του μονοπωλίου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen – AGB» καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να γίνει ρύθμιση που θα το καταργήσει και που θα διαφυλάσσει την αξιοπιστία και τη δικαιοσύνη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Επιπλέον, και έως ότου διασαφηνιστεί ο ρόλος της εταιρίας, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να απαγορεύσει τις μετρήσεις για την δημόσια τηλεόραση.
…συνέχεια »

Στις 4 Απριλίου η δημοπρασία για το αγροτεμάχιο 21 του Αχέροντα

Οι θέσεις, οι δραστηριότητες και οι τιμές εκκίνησης
Σε Δημοπρασία βγαίνει το περιβόητο αγροτεμάχιο 21 στις όχθες του ποταμού Αχέροντα για χρήσεις: Ράφτινγκ, ψημένων σταχιών-αραβόσιτος , Πώληση ειδών Λαϊκής Τέχνης και λοιπών παραδοσιακών προϊόντων, Πώληση Μελισσοκομικών προϊόντων και Καντίνα.
Η Δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 04 Απριλίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα από 11.00 π.μ μέχρι 12.00 π.μ, θα είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική και θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Παραμυθιά ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής.
…συνέχεια »

Διήμερο δράσεων στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Tο Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα και η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Κατέβα ρόδι» παρουσιάζουν δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. η ομάδα Ανέβα μήλο – Κατέβα ρόδι παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο: «Μήλο ρόδι αν κυλήσει παραμύθι θ' αρχινήσει», και την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι εκδήλωση-δράση με τίτλο «Το αίνιγμα του πίνακα».
…συνέχεια »

Ο Εφραίμ είναι αθώος – η Δικαιοσύνη είναι τυφλή;

Εξήντα – εξηνταπέντε συνεδριάσεις,  δεκάδες μάρτυρες, δύο χρόνια δίκης, κι ούτε υποψία αδικήματος.
Στην υπόθεση των ιερών ανταλλαγών της λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιων εκτάσεων με ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι αθώος. Οπως και ο μοναχός Αρσένιος. Και η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της, δικηγόροι και οι δυο, Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, τα εμπλεκόμενα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, υπουργείων και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ολοι, αθώοι.
…συνέχεια »

Κίνα- Ταιβάν και… δυναμίτης Θεσπρωτίας!

Κίνα- Ταιβάν και στη μέση Θεσπρωτία... Η πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα να καλέσει στο Νομό όπου εκλέγεται, αντιπροσωπεία του "Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα", μπορεί να κύλησε ομαλά, όμως παίρνει διαστάσεις... θερμού πολιτικού επεισοδίου!
Με υψηλούς τόνους ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων του κόμματος καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει επίσημα θέση για την πρωτοβουλία του βουλευτή, καθώς όπως υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα.
…συνέχεια »

Προβολή του ντοκιμαντέρ «AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο»

Η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, ο Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας, ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας και ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός σύλλογος ''Ρένα Κώτσιου'' Ηγουμενίτσας, σας καλούν όλους το Σάββατο 25 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον για την προβολή του ντοκιμαντέρ «AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο».
Ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα μετά από ένα απίστευτο 6μηνο οδοιπορικό στην Αφρική, αποφάσισαν να διασχίσουν και την Ασία σε 6 μήνες!
Αυτή τη φορά η διαδρομή ήταν από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες με την Ασιατική κουλτούρα να είναι άκρως απολαυστική!
Σαγηνευτικά τοπία, μεγαλοπρεπείς ναοί, εξωτικές αγορές, παραδοσιακοί χοροί, έντονες γεύσεις και φυσικά μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι κάνανε το ταξίδι αυτό ξεχωριστό! Βέβαια και πάλι, κύριος σκοπός ήταν η προσφορά σε τοπικές κοινότητες όπου υπάρχει ανάγκη.
…συνέχεια »

Mάριος Κάτσης: Τέλος στο πάρτι των απευθείας αναθέσεων με τα χρήματα του ελληνικού λαού

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται το «Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων για Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Μελετών και παροχής Τεχνικών και Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών», με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών . (ΦΕΚ Β' 900/17-03-2017)
Με το εν λόγω σύστημα το υπουργείο «θωρακίζει» τον πραγματικό στόχο και την ευεργετική διάσταση των «απευθείας αναθέσεων» που θεσμοθετήθηκαν, για να αντιμετωπιστούν έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις μικρών έργων, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε ένα γκρίζο σύστημα αναθέσεων δημοσίων έργων.
…συνέχεια »

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα

Α΄. ΓΕΝΙΚΑ
1.- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.
2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.
…συνέχεια »

Μεταξύ εθνικής και οθωμανικής συνείδησης

Από τα απομνημονεύματα του σουλτανικού αξιωματούχου και πρωτεργάτη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας Ισμαήλ Κεμάλ Μπέη αναδύεται η εικόνα μιας ιδιότυπης οθωμανικής απόπειρας προσαρμογής στη νεωτερικότητα

«Γεννήθηκα τον Ιανουάριο του 1844 στην Αυλώνα, την αλβανική πόλη από όπου πολλά χρόνια αργότερα διακήρυξα την ανεξαρτησία της πατρίδας μου». Η εναρκτήρια πρόταση των απομνημονευμάτων του Ισμαήλ Κεμάλ Μπέη Βλόρα (1844-1919) διαγράφει έναν κύκλο από τη γέννηση προς το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας εγκλείοντας μέσα του, θα πίστευε κανείς, έναν συνεπή κήρυκα της εθνικής ιδεολογίας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Ωστόσο, η περίπτωσή του αποδεικνύεται πολύ πιο περίπλοκη, εφόσον ο πρωτεργάτης της ανεξαρτησίας της Αλβανίας υπήρξε για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της πλούσιας διοικητικής και πολιτικής σταδιοδρομίας του σημαίνον στέλεχος της κρατικής μηχανής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
…συνέχεια »

Τριπλή παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την προβολή του τουρισμού και των τοπικών προιόντων

Σε υλοποίηση του προγράμματος της Ηπείρου για συνδυασμένη και παράλληλη προβολή του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων, η Περιφέρεια συμμετείχε το τελευταίο δεκαήμερο σε τρεις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, φιλοξενώντας στα περίπτερά της φορείς, επαγγελματίες, δήμους.
…συνέχεια »

Αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στη Θεσπρωτία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξαγωγικές δυνατότητες των Ιχθυοκαλλιεργειών και της Τυροκομίας στη Θεσπρωτία, έδειξε η αντιπροσωπεία από την Ταϊβάν, που επισκέφθηκε την Παρασκευή το Νομό, προσκεκλημένη του βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγήθηκε σε τυροκομική μονάδα της Παραμυθιάς και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας . 
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τρίτη 21-03-2017 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Κομισιόν: Δεν διασφαλίζει τις ιδιοκτησίες η Αλβανία

Απάντηση δια του Αρμόδιου Επιτρόπου της κ. Γιοχάνες Χαν, δίνει η Κομισιόν σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και ιδιαίτερα την προστασία τοπικών κοινοτήτων και μειονοτήτων και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων τους.
…συνέχεια »

ΚΚΕ : Εκδήλωση για το 20ό Συνέδριο

Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης γραμματέας της Ε.Π. Ηπείρου-Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η συμβολή σας είναι καθοριστική και ζωτική την προσυνεδριακή μας διαδικασία.
…συνέχεια »

Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου -22- κιλά κάνναβης
Συνελήφθη, σήμερα (18-03-2017) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
…συνέχεια »

Προς δημοπράτηση το έργο συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, του πρώην Δήμου Ζαλόγγου Πρέβεζας και Λούτσας Δήμου Πάργας

Στο στάδιο της δημοπράτησης εισέρχονται πλέον οι διαδικασίες για το έργο "Συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και των οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας".
Συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζει τη θετική της γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης των δύο υποέργων, ενός με συνολικό προϋπολογισμό 26.700.000 ευρώ και του δευτέρου με 2.028.000 ευρώ.
…συνέχεια »

Σε τροχιά ολοκλήρωσης το νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει ο νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με σχετική απόφασή του ενέκρινε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ποσό ύψους 1.200.000,00 για το 2017, το οποίο θα διοχετευτεί για την κάλυψη προβλεπόμενων δαπανών, που αφορούν την απρόσκοπτη πορεία των κατασκευαστικών εργασιών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

Ακρόαση του Δημοτικού Πειραματικού Θεάτρου Ηγουμενίτσας

Το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας αναζητά άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς για την καλοκαιρινή του παραγωγή.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 22, 23 και 24 Μαρτίου 2017 αντίστοιχα στην Κεντρική σκηνή ( Θέατρο Ι. Ε.Κ. – 1ο ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ )
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Μαρτίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

«Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου»

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στην Πλατεία Δημαρχείου στις 12:30 μ.μ. αμέσως μετά την παρέλαση.
Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση μεταφέρεται στο κλειστό γυμναστήριο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ» την ίδια ώρα.
…συνέχεια »

Πώς η ΕΡΤ έγινε «AYΓΗ TV» με τηλεθέαση όσο και οι πωλήσεις της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ

Προτού ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης παραδεχθεί δημοσίως όλα όσα πιστεύει για την ΕΡΤ, εκφράζοντας ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ κόσμο, η κυβέρνηση πίστευε πως η ΕΡΤ ήταν επιτυχημένο κανάλι.
…συνέχεια »

Ο Κιμούλης παραιτήθηκε από το ΚΠΙΣΝ!

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γιώργος Κιμούλης, λίγες μόλις ημέρες μετά τον διορισμό του από την κυβέρνηση!
Στην επιστολή παραίτησής του μάλιστα ο ηθοποιός έκανε λόγο για «εσωκομματικές διαδικασίες» σχετικά με τη συγκρότηση της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ και στηλίτευσε τις ενέργειες του διορισμένου από το υπουργείο Οικονομικών διευθύνοντα συμβούλου Νίκου Μανωλόπουλου.
…συνέχεια »

Κι’ όμως κινείται…

 Του Παύλου Παπαρούνα
Συντονιστή ΝΕ Θεσπρωτίας

Είναι γεγονός ότι η πορεία της διαπραγμάτευσης ξοδεύει πολύτιμο χρόνο και επισκιάζει την καθημερινότητα. Οι εφημερίδες, οι ειδήσεις, τα τηλεοπτικά πάνελ κατακλύζονται καθημερινά με αποκλειστικότητες και πληροφορίες που δεν αντέχουν στην πραγματικότητα, ούτε μέχρι το επόμενο σύντομο δελτίο ειδήσεων. Τα πράγματα αλλάζουν, οι στόχοι μεταβάλλονται τα μέτρα προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιδιώξεις του κάθε ομιλούντα.
…συνέχεια »

Στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» συμμετέχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε ως Ιδρυτικό μέλος στην πρώτη συνέλευση του δικτύου πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Βασικός σκοπός της «ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ» είναι ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όσον αφορά τους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικοκαινοτομίας.
…συνέχεια »

Διεθνείς αγώνες λειόκανου όπλου στα Γιάννενα

Δυο Διεθνείς Αγώνες λειόκανου όπλου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Αθλητικός Όμιλος Μπούντο στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα Ιωαννίνων.
Στους αγώνες θα υπάρχουν αρκετές ξένες συμμετοχές όπως οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές λειόκανου από την ομάδα της Σερβικής αστυνομίας και την Εθνική ομάδα Σερβίας και Βουλγαρίας.
…συνέχεια »

Ελλάδα, η χώρα που χρειάζεται περισσότερο θεολόγους και λιγότερο γιατρούς

Τι χρειάζεται περισσότερο η χώρα; Θεολόγους ή γιατρούς; Η απάντηση που δίνει το υπουργείο Παιδείας μπορεί να σοκάρει, τουλάχιστον όσους πιστεύουν ότι ζούμε σε μια κοσμική χώρα της Δύσης. Η χώρα χρειάζεται περισσότερο επιστήμονες στο πεδίο της Θεολογίας, παρά της Ιατρικής: αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς αν δει τη φετινή κατανομή των θέσεων των εισακτέων από τις Πανελλαδικές του 2017, η οποία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
…συνέχεια »