Κινδυνεύει με κατάρρευση το πέτρινο γεφύρι

Τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει το πέτρινο γεφύρι με μία καμάρα, στα Θεοδώριανα Άρτας αναδεικνύει ο Σύλλογος «Ορεινοί» επισημαίνοντας ότι μπορεί να καταρρεύσει άμεσα και να συμπαρασύρει τον δρόμο στην είσοδο του χωριού αλλά και την μικρή πλατεία.
Το γεφύρι ουσιαστικά είναι κρυμμένο και η καμάρα κάτω από την οποία περνούσαν τα νερά, σήμερα σχεδόν έχει κλείσει από μπάζα, πέτρες και ογκόλιθους.

«Το νερό του ρέματος μετά βίας περνάει το καλοκαίρι και όλοι μας καταλαβαίνουμε τι μπορεί να συμβεί, όταν το ρέμα αρχίσει να "κατεβάζει" το χειμώνα. Δεν θα κινδυνέψει μόνο το γεφύρι ο δρόμος και η πλατεία, αλλά και σπίτια του χωριού που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ρέματος.
Πρέπει άμεσα να καθαριστεί από τις πέτρες και τα μπάζα, γιατί ξέρουμε ότι μια νεροποντή είναι αρκετή να δημιουργήσει τεράστια ζημιά και μάλιστα λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού», επισημαίνεται.
Ο Σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας "Οι Ορεινοί" έκανε έκκληση στο Δήμο και στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να δούνε το θέμα και να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό του γεφυριού, πράγμα που δεν είναι και πολύ δύσκολο.

http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/22874-2013-12-19-00-09-26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: