Run Greece στους δρόμους της Ελλάδας με αρχή τα Γιάννενα

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία «Run Greece» παρουσίασε χθες ο ΣΕΓΑΣ σε συνέντευξη Τύπου στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Η νέα σειρά της Ομοσπονδίας δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν δραστηριότητα, ανοίγει την πόρτα στους πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι... απόλυτα καθημερινό, το τρέξιμο.

Η αρχή θα δοθεί στις 19 Μαΐου στα Γιάννινα και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Καστοριά (26/5), Ηράκλειο (16/6), Πάτρα (29/9) και Λάρισα (20/10) σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς.
Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, και ο πρόεδρος της AIMS (Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων και Δρόμων μεγάλων αποστάσεων) Πάκο Μποράο. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι βασικοί υποστηρικτές, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους των πέντε πόλεων όπου θα γίνουν οι αγώνες. Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απεύθυναν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Παντελής Κολόκας.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με τους οποίους συνδιοργανώνουμε τους αγώνες και η συμβολή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος θεσμός με την επωνυμία "Run Greece", με αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ και αγώνα για τα παιδιά, σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι βγάλουμε τους πολίτες στους δρόμους. Οι αγώνες "Run Greece" θα αποτελούν γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για καθεμία από τις πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν. Το κέρδος αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 10.000 δρομείς που θα βγουν στους δρόμους, το κέρδος θα είναι μία καλύτερη ζωή. Η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε: «Η δική μας κατεύθυνση είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ΣΕΓΑΣ εδραιώνει τη συνεργασία με τις περιφέρειες και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θα συμβάλει στην αύξηση του μαζικού αθλητισμού. Θα είμαι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες που είναι υπέρ του πολίτη».
Την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ εξέφρασε ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτού του είδους οι διοργανώσεις αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και ιδιαίτερα των αγώνων δρόμων», ενώ εκπρόσωπος της ΕΡΤ τόνισε πως η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα είναι δίπλα και σε αυτό το γεγονός.
Με τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς
Η WIND από το 2013, και ύστερα από δύο χρόνια επιτυχημένης χορηγικής συνεργασίας με τον Σύνδεσμο, θα βρίσκεται στο πλευρό του ως Μέγας Χορηγός ΣΕΓΑΣ και ως Μέγας Χορηγός Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ των αγώνων πόλης RUN GREECE. Με κύριο μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους» η WIND φιλοδοξεί να φέρει ανθρώπους κάθε ηλικίας κοντά στον αθλητισμό.
Σε κάθε μία από τις πέντε πόλεις του προγράμματος RUN GREECE η WIND ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις που θα καλούν την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και να αποκτήσει τη μοναδική εμπειρία από τη συμμετοχή σε αγώνα δρόμου. Παράλληλα, η εταιρία συνεχίζει να ενισχύει τη διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την οποία έχει εισαγάγει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πλαίσιο, η WIND θα υποστηρίξει φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης των πέντε πόλεων που αφορά το νέο πρόγραμμα. Εκ μέρους των δρομέων που θα συμμετέχουν, η WIND θα προσφέρει χρήματα για τη στήριξη του έργου των υποστηριζόμενων φορέων. «Τα τελευταία χρόνια η WIND έχει συνδεθεί άρρηκτα με το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό δίνοντας το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. Πιστεύουμε ότι, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΓΑΣ και το πρόγραμμα RUN Greece, θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιφέρεια δίνοντας παράλληλα ώθηση στις τοπικές κοινωνίες. Συγχρόνως, ως WIND θα σηματοδοτήσουμε τους αγώνες ανά την Ελλάδα με ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης, κάνοντας την συμμετοχή ταυτόσημη με την προσφορά» τόνισε κατά την ανακοίνωση της νέας χορηγικής συνεργασίας ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης.
Η WIND, ως Επίσημος Πάροχος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών του ΣΕΓΑΣ και των Αγώνων του, στο πλαίσιο του RUN GREECE θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης για τη διεξαγωγή των Αγώνων Δρόμου στις πέντε πόλεις.









Δεν υπάρχουν σχόλια: