1ο ΕΠΑΛ Φιλιατών: Πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους»

Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr  δίνεται πρόσβαση στο νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Μαθητεία για Αποφοίτους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Μαθητείας για τους νέους που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την εκπαίδευση. Μέσω του Προγράμματος θα παρέχεται στους νέους απόφοιτους η ευκαιρία να αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία από την επαγγελματική ζωή κάνοντας Μαθητεία σε Επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα θα λαμβάνουν υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας στο ακόλουθο σύνδεσμο για να κάνετε λήψη της σχετικής ανακοίνωσης από το Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: 
http://1epal-filiat.thesp.sch.gr/autosch/joomla15/Docs/Anakoinwsh_gia_Mathiteia.pdf
 Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση στο νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Μαθητεία για Αποφοίτους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Μαθητείας για τους νέους που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την εκπαίδευση (αποφοίτους 2-3 ετών) το οποίο υλοποιείται μέσω συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Μέσω του Προγράμματος θα παρέχεται στους νέους Απόφοιτους η ευκαιρία να αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία από την επαγγελματική ζωή κάνοντας Μαθητεία σε Επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα θα λαμβάνουν υποτροφία 300€ από το Υπουργείο Παιδείας για κάθε μήνα Μαθητείας. Στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών έχουν αποφοιτήσει οι παρακάτω ειδικότητες:
1. πληροφορικής
2. βοηθών νοσηλευτών
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, Επιχειρήσεις από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, αφού αρχικά εγγραφούν στην ηλεκτρονική πύλη, δηλώνουν ηλεκτρονικά Θέσεις Μαθητείας σε διάστημα που ορίζεται σε Δημόσια Πρόσκληση που εκδίδεται από το Υπουργείο Παιδείας για την οποία ενημερώνονται ηλεκτρονικά (e-mail). Τόσο η καταλληλότητα των εγγραφόμενων Επιχειρήσεων όσο και οι θέσεις Μαθητείας που αυτές προσφέρουν ελέγχονται από το Υπουργείο Παιδείας. Οι θέσεις Μαθητείας είναι διάρκειας έως έξι (6) μήνες, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα για έξι (6) ώρες κάθε μέρα.
Αντίστοιχα, από τις θέσεις Μαθητείας που δηλώνονται από τις Επιχειρήσεις οι ενδιαφερόμενοι Απόφοιτοι καλούνται να επιλέξουν ηλεκτρονικά έως τέσσερις (4) Θέσεις Μαθητείας. Ακολουθεί μια αυτόματη προεπιλογή Αποφοίτων από το Πληροφοριακό Σύστημα για τις θέσεις Μαθητείας και ταυτόχρονα ενημερώνεται η κάθε Επιχείρηση τις οποίας η Μαθητεία έχει επιλεγεί για να προδεσμεύσει τη θέση αυτή ηλεκτρονικά. Αν οι υποψήφιοι Απόφοιτοι είναι παραπάνω από ένας η επιλογή γίνεται από την Επιχείρηση. Με την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών από τoν Απόφοιτο σε δημόσια ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ ή σε άλλο δημόσιο φορέα που ανακοινώνεται από το Υπουργείο κατοχυρώνεται η θέση Μαθητείας και οι Απόφοιτοι μπορούν να ξεκινήσουν τη Μαθητεία τους.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
 Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών, τηλέφωνο 2664022257 (κ. Γατσέλος Απόστολος) και
 www.mathiteia4u.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: