Στο Φανάρι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που επισκέφθηκε το Φανάρι.
«Είναι γνωστός περιβαλλοντολόγος και έχει τιμηθεί από πολλά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το δικό μας Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κέρι.

Στην συνάντηση, που διήρκησε περίπου 45 λεπτά, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νέας Υερσέης, Ευάγγελος, ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου, Αρχιμ.Βαρθολομαίος Σαμαράς και ο ‘Αρχων Χαρτοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου Παντελεήμων Βίγκας.
Στην παρέμβασή του, ο Παντελεήμων Βίγκας ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τα βήματα που έγιναν στην αποκατάσταση δικαιωμάτων των μειονοτικών ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν και με την ισότητα των ευκαιριών ώστε οι μειονότητες να μπορέσουν να ακολουθήσουν με την ίδια δυναμική το σύνολο της κοινωνίας.
Αμέσως μετά ο υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ξεναγήθηκε στις Αυλές της Μεγάλης Εκκλησίας όπου έδειξε έντονο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την ιστορία του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: