Π.Ε. Θεσπρωτίας: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Πυρκαγιές) ενόψει της θερινής περιόδου

Την Παρασκευή 19-04-2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (ΣΟΠΕΘ), με θέμα «Συντονισμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Πυρκαγιές)», ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε o Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και Πάργας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Θεσπρωτίας Αθηνά Ιωάννου καθώς επίσης και εκπρόσωποι, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, της ΛΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, των Δ/νσεων Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στην οργάνωση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο της θερινής περιόδου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προστασία των περιαστικών δασών, σχολικών συγκροτημάτων, αρχαιολογικών χώρων, στους καθαρισμούς δημοσίων χώρων αρμοδιότητας των Δήμων, καθώς και των παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας.
Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων αναλυτικά στις ανάγκες ελέγχου και συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου του νομού καθώς και στη συνεργασία που είχε με Αλβανούς Αξιωματούχους για τον περιορισμό των εισερχόμενων πυρκαγιών από την γείτονα χώρα.
Τον λόγο έλαβαν όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Φορέων, υπηρεσιών και των Δήμων, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους, ενημέρωσαν για τις εργασίες και τις δράσεις αρμοδιότητάς τους που είναι σε εξέλιξη, καθώς επίσης και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και έγιναν προτάσεις για καλύτερη αντιμετώπιση της ερχόμενης θερινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: