Νοσοκομείο Φιλιατών: Ολοκληρώνεται η πτέρυγα αλλά χωρίς προσωπικό

Κλειστή κινδυνεύει να μείνει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών καθώς το έργο ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του μήνα όμως δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τη στελέχωσή της.
Η νέα πτέρυγα είναι υπερσύγχρονων προδιαγραφών και θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε θέματα υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας και όχι μόνο, αν και εφόσον βέβαια στελεχωθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με εξειδικευμένους τεχνικούς, που θα μπορέσουν να την λειτουργήσουν. Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και προσωρινός διοικητής Αθανάσιος Μποροδήμος(φωτο) απευθύνει έκκληση ώστε να βρεθεί τρόπος και να καταστεί εφικτή η λειτουργία της.

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Μποροδήμος, με το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες, όταν πλέον οι κλίνες θα αυξηθούν από 95 περίπου που είναι σήμερα, σε 127.
Εφόσον υλοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, η νέα πτέρυγα μπορεί να λειτουργήσει στα μέσα του φετινού καλοκαιριού.Η μεταφορά έχει προγραμματιστεί να γίνει σταδιακά, μέσα στον Ιούλιο.
«Χρειάζονται διορισμοί ή και μετατάξεις», τόνισε ο κ. Μποροδήμος, «αφού διαφορετικά θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και θα πάει χαμένη η νέα πτέρυγα η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή».
Στη νέα πτέρυγα, πρόκειται να μεταφερθούν η Χειρουργική, η Μαιευτική και η Παιδιατρική Κλινική, το Μικροβιολογικό και το Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, ενώ θα υπάρχει μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με 7 κλίνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: