O Γιάννης Μπαλάφας στους Φιλιάτες

Στους Φιλιάτες βρέθηκε το Σάββατο 27/4 το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Γιάννης Μπαλάφας. Μίλησε σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Φιλιατών που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο Γιάννης Μπαλάφας ανέπτυξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-EΚΜ για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στην Ευρώπη και τον κόσμο με την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από τις οικονομικές και τραπεζικές ελίτ και το πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου που επιβάλλει ετοιμότητα συμμαχίες, στρατηγική και μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που να είναι έτοιμη να πει ΟΧΙ στις πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία και η κ. Μέρκελ.
Η καταστροφική συνταγή των μνημονίων είναι αδιέξοδη και όσο πιο γρήγορα φύγουν από την εξουσία αυτοί που την εφαρμόζουν τόσο καλύτερα για το λαό μας. Μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της αριστεράς θα καταργήσει το μνημόνιο και θα επιχειρήσει μια αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους γιατί όσο μεγαλύτερο είναι τόσο το χειρότερο για τον δανειστή. Πρέπει να σταματήσει άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και να διασφαλιστεί επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Κατόπιν πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία και η παραγωγική διαδικασία ώστε να προκύψουν θέσεις εργασίας, και να σταματήσει η ανεργία. Άμεσα θα επανέλθουν οι κατώτατοι μισθοί στα επίπεδα πριν το μνημόνιο ώστε να αποκτήσει ο κόσμος στοιχειώδη αγοραστική δύναμη και ελπίδα. Πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες σε υγεία και παιδεία με πόρους που θα προκύψουν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με περιουσιολόγιο και πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλο κτύπημα της παραοικονομίας. Κατόπιν θα εφαρμοστεί το σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας με περίοδο χάριτος, ρήτρα ανάπτυξης και moratorium όσον αφορά τα τοκοχρεωλύσια.
Ο Γιάννης Μπαλάφας αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που θα παίξει η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην στήριξη λαϊκών επιλογών μιας κυβερνητικής πρότασης που δεν θα υλοποιηθεί εύκολα, και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παρευρισκομένων τονίζοντας πως με τις παρατηρήσεις και τη συμμετοχή του κόσμου γινόμαστε όλοι σοφότεροι και πιο αποτελεσματικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: