Πρόγραμμα « Αγωγή Υγείας Ε.Ε.Σ.»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πιστός στις αρχές του για στήριξη των συνανθρώπων μας αλλά και προαγωγή της υγείας τους , συνεχίζει το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας».
Σκοπός του προγράμματος είναι να διαφωτίσει τους μαθητές αλλά και τους απλούς πολίτες σε θέματα υγείας έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν ένα έκτακτο περιστατικό και να φροντίζουν με ασφάλεια, τόσο τους συνανθρώπους τους, όσο και τους εαυτούς τους.

Κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο κι Απρίλιο ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Πρώτων βοηθειών στα :
1. ΕΠΑΛ Φιλιατών
2. Στ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς
3. Κέντρο Ειδικών θεραπειών « Κιβωτός Εξέλιξης»
4. Ομάδα πολιτών Ηγουμενίτσας
5. ΕΠΑΛ Καναλακίου Πρέβεζας
6. Ομάδα Θηροφυλάκων Νομού Θεσπρωτίας.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα , καθώς κι εκείνους που με επιτυχία έλαβαν το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών.
Τα μαθήματα συνεχίζονται με την οργάνωση κι άλλων ομάδων Πρώτων βοηθειών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν απευθύνονται για πληροφορίες στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας Αγίων Αποστόλων 23 και στο τηλέφωνο 2665025090.


Φωτογραφία:
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας την εκπαίδευση - επιμόρφωση φορέων και πολιτών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών , αυτή τη φορά συνεργάστηκε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
Η εκπαιδεύτρια - νοσηλεύτρια Ευγενία Γκόγκου μετέβη στην Κέρκυρα προκειμένου να εκπαιδεύσει σε θέματα Πρώτων Βοηθειών τους μόνιμους και πενταετούς θητείας Πυροσβέστες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Η εκπαίδευση ξεκίνησε στις 22/04/2013 και θα ολοκληρωθεί σε τρεις ομάδες που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μέχρι τις 23/05/2013.
Μέσα από τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών οι πυροσβέστες αποκτούν βασικές γνώσεις για την άμεση φροντίδα που δίνεται σε ένα τραυματία , προκειμένου να τον υποστηρίξουν μέχρι να φτάσει η κατάλληλη βοήθεια δρώντας με υπευθυνότητα και συνέπεια.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τόσο τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας που επιδιώκουν την συνεχή εκπαίδευση κι επιμόρφωση του δυναμικού τους όσο και τους πυροσβέστες που παρακολούθησαν και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: