Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εργοστασίου ανακύκλωσης στους Φιλιάτες

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, που υλοποίησε η εταιρία ΦΙΛΙΑ Περιβαλλοντικές Βιομηχανίες Α.Ε, με στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας.
Η ΦΙΛΙΑ, ανήκει στον βιομήχανο, πρώην Ευρωβουλευτή και ιδιοκτήτη των πρώην κλωστηρίων Φιλιατών κ. Στέλιο Αργυρό, ο οποίος επανέρχεται στους Φιλιάτες, με την επένδυση της ανακύκλωσης πλαστικών.

Στην εκδήλωση παρούσες οι αρχές του τόπου, με το Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κάτσιο, τον Δήμαρχο Φιλιατών Μηνά Παππά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, Νίκο Τάσσιο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρο Πάσχο, Περιφερειακούς Συμβούλους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Φιλιατών.
Παρόντες επίσης, ο πρόεδρος της coca-cola στην Ελλάδα Γεώργιος Δαυίδ και ο Τούρκος Πρέσβης στη χώρα μας Kerim Uras.

O κ. Αργυρός, στο σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στην ιστορία του εργοστασίου και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως επιχειρηματίας στη περιοχή. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της επένδυσης και εκφράστηκαν ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην υλοποίησή της.
Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους του εργοστασίου και επίδειξη λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Το ύψος της επένδυσης, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013, ανήλθε σε 2.865.000 ΕΥΡΩ, εκ των οποίων:
•1.035.000 ΕΥΡΩ προέρχονται από επιχορήγηση στα πλαίσια του προγράμματος ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 2010 του ΕΣΠΑ,
•750.000 ΕΥΡΩ από τραπεζικό δανεισμό, και
•1.080.000 ΕΥΡΩ από ίδια κεφάλια.
Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας, μετά και την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 480.000 ΕΥΡΩ που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2012, έχει ως εξής:
•COCA-COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ Α.Ε. – 10%
•SOFITRIN LTD – 10%
•BESARIO TRADING LTD – 80%


Δεν υπάρχουν σχόλια: