«Με ποιόν τρόπο ζούμε;» διερωτάται ο Τζον Μάλκοβιτς

Εδώ και πενήντα χρόνια γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου: Την Τρίτη, 27 Μαρτίου, ο αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς θα διαβάσει το μήνυμα παίρνοντας τη σκυτάλη από τόσους και τόσους ανθρώπους του θεάτρου.
Μεταξύ πολλών άλλων έχουν προηγηθεί οι Ζαν Κοκτώ, Αρθουρ Μίλλερ, Λώρενς Ολίβιε, Ζαν Λουί Μπαρώ, Πίτερ Μπρουκ, Πάμπλο Νερούδα, Ευγένιος Ιονέσκο, Λουκίνο Βισκόντι, Μάρτιν Εσλιν, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αριάν Μνουσκίν, Ρομπέρ Λεπάζ, Αουγκούστο Μποάλ και Τζούντι Ντεντς.
Απευθυνόμενος στους ανθρώπους του θεάτρου ο Μάλκοβιτς, λέει χαρακτηριστικά:


«Μακάρι να είστε σε θέση να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες, τη λογοκρισία, τη φτώχεια και το μηδενισμό, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί από εσάς θα είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Μακάρι να είστε ευλογημένοι με ταλέντο και αυστηρότητα για να μας διδάξετε πώς χτυπά η καρδιά σε όλη την πολυπλοκότητα της, και να έχετε την περιέργεια και την ταπεινότητα να το κάνετε έργο ζωής. Και μακάρι οι καλύτεροι από εσάς-γιατί μόνο οι καλύτεροι από εσάς, και μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες και σύντομες στιγμές-να καταφέρετε να διατυπώσετε το βασικότερο των ερωτημάτων: ‘Με ποιόν τρόπο ζούμε;’ Καλή τύχη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: