Παρεμβάσεις για μια καλύτερη πλατεία στην Ηγουμενίτσα

Σε μια προσπάθεια αισθητικής βελτίωσης της Πλατείας Δημαρχείου, του κεντρικότερου σημείου της πόλης, η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες θα την καταστήσουν περισσότερο ελκυστική.
Ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας της Ηγουμενίτσας, στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν εργασίες, το κόστος των οποίων εκτιμάται ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, οι οποίες όμως θεωρούνται αναγκαίες για να καταστεί η Κεντρική Πλατεία της πόλης σημείο αναφοράς και να ανακτήσει εκ νέου τη χαμένη της αίγλη


Τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες, η Πλατεία εμφάνιζε πολλά κενά και μια εικόνα που δεν άρμοζε σε πρωτεύουσα Νομού και μάλιστα που θέλει να θεωρείται πύλη προς τη Δύση.
Σιντριβάνι, πράσινο, φυτά, παγκάκια...
Μεταξύ των παρεμβάσεων που προωθούνται θα λειτουργήσει το σιντριβάνι με μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι και χωρίς επιπλέον κόστος ως προς αυτό, ενώ θα γίνει και συντήρηση του πρασίνου με τη χρήση λιπάσματος για τα υπάρχοντα φυτά. Στο σχεδιασμό είναι και η τοποθέτηση νέων φυτών σε ζαρντινιέρες, τόσο περιμετρικά της πλατείας, όσο και στο κέντρο αυτής.
Επιπλέον θα τοποθετηθούν τουλάχιστον πέντε παγκάκια με τρόπο ώστε να οριοθετηθεί κατά κάποιο τρόπο ο χώρος και να καταστεί περισσότερο λειτουργικός για τους Δημότες.
Επίσης θα αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες για να υπάρχει φωτισμός σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ στο σχεδιασμό είναι και η τοποθέτηση καλαίσθητων καλαθιών απορριμμάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες της Πλατείας.
Η ποιότητα ζωής είναι το βασικό ζητούμενο στη σημερινή συγκυρία και η Δημοτική Αρχή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ευελπιστεί να βάλει το δικό της... λιθαράκι στη βελτίωσή της.
http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=264:2012-03-15-14-22-12&catid=8:2012-02-28-20-41-21&Itemid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: