Το 1821 και η εικονογράφηση

Μια έκθεση στην Πινακοθήκη Άρτας
Η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα συνδιοργανώνει με την Γ’ τάξη του Γυμνασίου Παναγιάς Διασέλλου μια 10ήμερη έκθεση με τίτλο «Εικονογράφηση του 1821 μέσα από το ιστορικό βιβλίο». Πρόκειται για μία έκθεση που οργανώνεται σε συνάρτηση ενός πεντάμηνου εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος (Νοέμβριος 2011-Μάρτιος 2012), στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές.
Μέσω ενός λευκώματος, που οι ίδιοι οι μαθητές έχουν δημιουργήσει, θα παρουσιάσουν σημαντικούς έλληνες και φιλέλληνες δημιουργούς του 19ου αιώνα της εικονογραφίας της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από εμβληματικές συνθέσεις και θα παρουσιαστούν σκηνές του Αγώνα, πολεμικά, ηθογραφικά και αλληγορικά έργα στη βάση της τυπολογίας της μάχης, όπως η προετοιμασία, ο χωρισμός, η αναμονή της έκβασης, ο σωματικός πόνος

Με τη φιλοξενία του λευκώματος στη Δημοτική Πινακοθήκη θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στους μαθητές-συντελεστές, όσο και σε όσους επισκεφθούν την έκθεση να επικοινωνήσουν με την εικονογραφία του 1821, καθώς επίσης και με τις 29 υδατογραφίες που θα εκτεθούν.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 20 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: