Την Τετάρτη 28 Μαρτίου συζητείται το έλλειμμα των 4,5 εκ. του Δήμου Φιλιατών

Ανεβλήθη το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο
Την Τετάρτη το απόγευμα, 28 Μαρτίου, εισάγονται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών οι ισολογισμοί της τελευταίας (προ Καλλικράτη) πενταετίας του Καποδιστριακού Δήμου Φιλιατών, επί θητείας Μηνά Ντουμάζιου.
Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα έχει στα χέρια του και επίσημα πλέον το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον ταμειακό έλεγχο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο έλεγχος, σε βάθος πενταετίας, εντοπίζει έλλειμμα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, τα 3,7 εκ. αφορούν σε ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, ενώ 800.000 περίπου σε ταμειακό έλλειμμα στο ταμείο της ύδρευσης.
Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών φάνηκαν το 2009, όταν αναφέρθηκε κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Τότε, διαδοχικά κρούσματα κλοπών είχαν σημειωθεί σε χρηματοκιβώτια διαφόρων Δήμων της Ηπείρου. Οι δράστες είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές λίγο καιρό αργότερα κι ενώ είχαν αποδεχθεί την ενοχή τους για άλλους Δήμους, ουδέποτε αποδέχθηκαν την πράξη αυτή για το δήμο Φιλιατών!

Ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο και ενώ οι φήμες και οι ανώνυμες αλλά και επώνυμες καταγγελίες και "διαροοές" πλήθαιναν, ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν για την περίοδο 2008 και 2009, έλλειμα που έφτανε στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου.
Την περίοδο εκείνη ο τότε Δήμαρχος Μηνάς Ντουμάζιος, παραδέχονταν σε δηλώσεις του ότι γίνονταν πληρωμές εξωλογιστικά, με προφορική εντολή δική του, υποστηρίζε όμως ότι το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 106.000 ευρώ. «Αμφισβητώ το έλλειμμα του 1,7 εκατ. ευρώ και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου για να δικαιωθώ», ανέφερε τότε σε δηλώσεις του.
Τώρα, το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που θα δημοσιοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα δώσει τις απαντήσεις...
http://www.vdella.com/2011-01-29-09-21-07/3642-------45----.html
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: