Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Φιλιατών.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Φιλιατών που πραγματοποιήθηκε την 28/3/2012 με θέμα έγκριση ισολογισμών 2005 έως 2010 παρουσιάστηκαν από την ΣΟΛ τα στοιχεία του ελέγχου που έγινε στα οικονομικά του δήμου και από όπου προκύπτει έλλειμμα 4.628.000 ευρώ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τους ισολογισμούς στο σύνολο τους γιατί αυτοί είναι αποτέλεσμα προϋπολογισμών που καμία σχέση δεν έχουν και δεν είχαν με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε υγεία πρόνοια παιδεία άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού της περιοχής.


Επιπλέον είναι πεντακάθαρο και με αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το ΚΚΕ για τη θέση του ότι οι δήμοι λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Πως ορίζεται το κέρδος και η ζημιά σε ένα φορέα που πρέπει να έχει σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών προβλημάτων; Στους ισολογισμούς των ΑΕ μετρούν αλλιώτικα τα κέρδη και οι ζημιές γιατί δεν ασκούν κοινωνική πολιτική.
Για τον ίδιο λόγο είχαμε καταγγείλει και την διοικήτρια του νοσοκομείου Φιλιατών όταν παρουσίαζε ισολογισμό σαν ΑΕ.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για σκάνδαλο. Λείπουν χρήματα από το ταμείο αδικαιολόγητα και όχι επειδή ικανοποιήθηκαν ανάγκες των κατοίκων.
Θα ήταν όμως περίεργο να μην υπάρχουν αυτά σε ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι.
Η τοποθέτηση του Δημάρχου ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Λαϊκή Συσπείρωση ότι η μη ψήφιση των ισολογισμών είναι συγκάλυψη θα ήταν τουλάχιστον αστεία αν τον θεωρούσαμε αφελή. Δεν είναι! Άρα είναι προβοκατόρικη και επικίνδυνη αφού για τα έτη στα οποία ο δήμος δεν ψήφιζε ισολογισμούς υπήρχε και δημοτική αρχή (ΝΔ) και αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ).
Στην ερώτηση τι έκανε η αντιπολίτευση ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, επικράτησε σιωπή. Υπενθυμίζουμε στον δήμαρχο λοιπόν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Δεν είναι τυχαίο το ότι έβαλαν προς ψήφιση τον ισολογισμό μαζί με την πρόταση για να κινηθεί ο δήμος και νομικά κατά παντός υπευθύνου γνωρίζοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει τους ισολογισμούς επί της αρχής θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις περί συγκαλύψεων και σύμπλευσης του ΚΚΕ με την παράταξη της ΝΔ.
Τους απαντάμε! Δεν μασάμε από τέτοια και ο λαός της περιοχής και καταλαβαίνει και κριτήριο έχει και απάντηση θα τους δώσει.
Όσο για την παράταξη της ΝΔ αρκέστηκε σε ερωτήσεις επί ερωτήσεων προς τους ορκωτούς λογιστές καταλογίζοντας ευθύνες σε αυτούς όταν είναι γνωστό ότι για ότι και να συνέβη είτε παραβλέψεις ,είτε λογιστικά λάθη, είτε συνειδητή υπεξαίρεση χρημάτων ,από όποιον και αν έγινε, την κύρια και βασική ευθύνη έχουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Άρχοντες σαν πολιτικοί προϊστάμενοι των οργανισμών.
Είχαν υποχρέωση να παρακολουθούν ,να ελέγχουν το ταμείο.
Είναι σκάνδαλο το έλλειμμα; Είναι!
Την ίδια όμως ώρα είναι πρόβλημα και αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις δομές, τα τετράωρα τα μπλοκάκια.
Γιατί δεν είναι σκάνδαλο το να μας παρουσιάζουν αναπτυξιακά προγράμματα που θα υλοποιηθούν από ιδιώτες αφού ο δήμος τους παραχωρήσει γη και ύδωρ με σκοπό βέβαια την κερδοφορία των μονοπωλίων που λυμαίνονται την περιοχή;
Την ίδια ώρα που οι πολιτικές που ακολουθούνται από κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με μεσάζοντες τους δήμους και τις περιφέρειες οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους σε λουκέτα τους κτηνοτρόφους και του αγρότες της περιοχής μας σε ξεκλήρισμα και τους νέους και τις νέες μας να σκέφτονται Γερμανίες και Αυστραλίες.
Αυτό είναι το <<σύγχρονο>> πρόσωπο του καπιταλισμού!
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά
Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση του ελλείμματος των 4.628.000 ευρώ και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σ' όλους όσοι ευθύνονται σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται
Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν διαλεύκανση της υπόθεσης, και με τους αγώνες τους μαζί με το ταξικό κίνημα με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΥ την ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ και την ΟΓΕ να απαιτήσουν μια άλλη πολιτική. Για μια ανάπτυξη που θα έχει σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι την ανάπτυξη της κερδοφορίας μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών.
Να κάνουν το βήμα τιμωρώντας με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη ανάπτυξη που θα είναι προς όφελος του λαού στηρίζοντας το ΚΚΕ!


ΦΙΛΙΑΤΕΣ
31/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: