ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν για τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών

Στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με τους Περιφερειάρχες και τους Προέδρους των Π.Ε.Δ. , για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζουμε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Ή είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε ή θα συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι, όπως ανέφερε και στη διάρκεια της συνάντησης, πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και κάθε περιοχή να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους λαθρομετανάστες.

«Αν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να υπάρξει συνεργασία Α΄ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση. Θεωρώ ότι το Κράτος πρέπει να προχωρήσει οργανωμένα και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν αν έχουν κέρδη από τη λειτουργία των Κέντρων σε θέσεις εργασίας κ.α.», συμπλήρωσε.

Ο Περιφερειάρχης, είπε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί από το Υπουργείο προθεσμία στις Περιφέρειες και τους Δήμους για να προτείνουν χώρους, ωστόσο ενημερώθηκαν για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν αυτοί, οι οποίοι πρέπει να είναι μακριά από κόμβους και παραμεθόριες περιοχές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός, τα Κέντρα θα είναι κλειστοί χώροι, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 ατόμων, με χώρους για διαμονή, σίτιση, αθλοπαιδιές, ψυχαγωγία και θρησκευτικής λατρείας, ενώ θα έχουν τριπλή περίφραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: