«Θερμοπύλες» με τη ματιά 45 καλλιτεχνών

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Θερμοπύλες 2.500 Χρόνια-Εικαστική Προσέγγιση» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, με συμμετοχή του συλλόγου Καλλιτεχνικών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας.
Πρόκειται για μια ακόμα συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης με άλλες περιφερειακές βιβλιοθήκες, η οποία έχει ξεκινήσει από την αρχή της περιόδου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου και συμμετέχουν 45 συνολικά καλλιτέχνες.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τις πινακοθήκες, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της πινακοθήκης Δημήτρης Γιωτίτσας κατά τα εγκαίνια της έκθεσης είναι πολύ ενθαρρυντικά και ετοιμάζεται και συνέχεια. «Η προσπάθεια δημιουργεί μια δυναμική ανάπτυξης ουσιαστικών δεσμών ανάμεσα στις περιφέρειες και δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να επικοινωνούν με το περιφερειακό περιβάλλον και να αλληλοτροφοδούνται με πολύτιμη πολιτισμική γνώση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιωτίτσας. Η έκθεση, σύμφωνα με τον κ. Γιωτίτσα, εκτός από το εικαστικό κομμάτι, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γι αυτό ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη την ενημέρωση των σχολικών μονάδων για να προγραμματίσουν οργανωμένες επισκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: