Συνάντηση των Προέδρων των ΠΕΔ για την λειτουργία των διοδίων

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου και Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυριζόγλου και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, με θέμα την τοποθέτηση 30 νέων σταθμών διοδίων, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο.

Αφού εξέφρασαν την αντίθεση τους σχετικά με την λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων, τα οποία προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, κατέληξαν στο διεκδικητικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα πρέπει να εφαρμοστεί εξ’ αρχής το αναλογικό σύστημα χρέωσης στους σταθμούς διοδίων.
Επίσης έμφαση δόθηκε και στα διόδια, που πρόκειται να τοποθετηθούν στους κάθετους άξονες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από πολίτες που κινούνται σε τοπικό επίπεδο. Όλοι συμφώνησαν ότι για το τίμημα τους, το οποίο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και η προτάσεις των τοπικών φορέων, αλλά και η κρατούσα οικονομική κατάσταση των πολιτών.
Συμφωνήθηκε τέλος, να σταλεί κοινή επιστολή των Προέδρων των ΠΕΔ, στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπρίντζη με την οποία θα ζητούν άμεση συνάντηση για το εν λόγω θέμα, ενώ σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα τους θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: