Κάποτε στην Άρτα

Κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου το μυθιστόρημα του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κάποτε στην Άρτα», εκδόσεις Στοχαστής. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την τέχνη της γραφής με τέτοιο τρόπο ώστε να μας μεταφέρει νοερά στην εποχή του μεσοπολέμου. Μέσα από ένα ταξίδι ζωής καταφέρνει να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.
Μια ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα ανάμεσα σ’ ένα Ρωμιό και μιαν Εβραία, με φόντο την Άρτα το ξεκλήρισμα των Εβραίων και το μεταπολεμικό τοπίο της κατε¬στραμμένης από τους κατακτητές της Ελλάδας.
Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης προσθέτει έναν σημαντικό κρίκο, όχι μόνο στο έργο του, αλλά και στη σύγ¬χρονη πεζογραφία μας, με ένα μυθιστόρημα που βρίσκεται στον αντίποδα της τρέχουσας παραγωγής μυθιστορημάτων.


Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης κατάγεται από τη Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Θεολογίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπέρμιγχαμ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μόναχο. Την τελευταία δεκαετία ζει στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και εργάζεται ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρέβεζα.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα και κριτικές βιβλίων σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και ισπανικά.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας οι συλλογές διηγημάτων του Δημήτριος Πολιορκη¬τής και Σταθμός Ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: