Προς υλοποίηση σημαντικά έργα για τις υποδομές των Π.Ε. Ηπείρου

Αποφάσεις για σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών στην Περιφέρεια Ηπείρου, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία Αλιευτικού καταφυγίου στην Κορωνησία, οδικά και αντιπλημμυρικά έργα. Αναλυτικά:

Δημοπράτηση Αλιευτικού Καταφυγίου στην Κορωνησία

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας», με προϋπολογισμό 1.950.000 ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ 2007-2013».

Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Π.Ε. Άρτας

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για τρία έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της Π.Ε. Άρτας. Για τα δύο εγκρίθηκε η δημοπράτηση τους, ήτοι:
1. Επένδυση στραγγιστικής τάφρου εντός οικισμού Πολυδρόσου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
2. Προστασία πρανών όχθης χειμάρρων Άννινου και Κομποτέϊκου στην περιοχή Αλή – Αγιάς Κομποτίου, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.
Το τρίτο έργο αφορά τη «συντήρηση αναχωμάτων και τάφρων ιχθυοτροφείων των λιμνοθαλασσών Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, για το οποίο η Ο.Ε. ανέδειξε ως ανάδοχο τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑ.

Οδικά έργα σε Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

Τη δημοπράτηση τριών έργων που αφορούν τις οδικές υποδομές των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ενέκρινε επίσης στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Πρόκειται για τα εξής:

• «Συνέχιση της βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης οδού από επ. οδό Άρτας- Κορωνησίας προς Γαβριά (γ΄ φάση), προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. (Το συγκεκριμένο έργο επαναδημοπρατείται καθώς η αρχική δημοπρασία δεν έγινε εξαιτίας της απεργίας των μηχανικών).
• «Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
• «Ηλεκτροφωτισμός στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 160.000 ευρώ. (Το έργο επαναδημοπρατείται καθώς η αρχική δημοπρασία απέβη άγονος).

Σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου για τη
Σύμβαση του έργου στερέωσης της Ι.Μ. Αγίου Προδρόμου Ρογκοβού

Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση Καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Πρόδρομου Ρογκοβού στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων», διατυπώνει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.168.945,08 ευρώ και ο διαγωνισμός έγινε στις 18 Απριλίου 2011.

Προς ένταξη έργο ύδρευσης στο Δήμο Σουλίου

Ένα ακόμη έργο για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, προωθεί προς ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. η Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για την πράξη «ενίσχυση – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των Τ.Κ. Ζερβοχωρίου και Προδρομίου Δήμου Σουλίου». Η συγκεκριμένη πράξη έχει επιλεγεί προς ένταξη στον άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» και ήδη με έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Δήμο Σουλίου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την υπογραφή του Σχεδίου Απόφασης ένταξης, του Τεχνικού Δελτίου Εγκεκριμένης Πράξης και το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων της Απόφασης Ένταξης Πράξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: