Στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γ. Χρήστου η ΓΓ Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα και πρώην Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χρήστου Γ. Χρήστου παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, το απόγευμα της Τετάρτης (16/11/11) στην πρώην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία στα Ιωάννινα.
Η Γενική Γραμματέας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του συγγραφέα συμμετείχε στην εκδήλωση και στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο δάσκαλο Χρήστο Χρήστου, και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει με το συγγραφικό του έργο.
«Η λέξη δάσκαλος, είπε, κουβαλάει μέσα της ένα μεγάλο φορτίο το οποίο ο Χρήστος έχει καταφέρει να το πραγματώσει». Απευθυνόμενη δε, στον ίδιο πρόσθεσε: «Η εκπαίδευση, η Ήπειρος αλλά και η Πάτρα σε χρειάζονται, στο διαρκή κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, στην εκπαίδευση και την κοινωνία».

Όσο για το νέο βιβλίο του το χαρακτήρισε «πνευματικό πόνημα που έρχεται σε μια κρίσιμη για όλους μας περίοδο, στην οποία η γνώση και η παιδεία μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τα ισχυρά αντίδοτα στην πολύπλευρη κρίση. Σε μια περίοδο, όπου θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε πρότυπα και να παράγουμε πολιτισμό, κρατώντας μόνιμα ζωντανό το διάλογο για την Παιδεία που θέλουμε, που διεκδικούμε και η οποία μας αξίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας.
Το νέο βιβλίο του Χρήστου Γ. Χρήστου με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1922», πρόκειται για ένα επιστημονικό- ερευνητικό σύγγραμμα, συγκείμενο από 780 σελίδες, στο οποίο αποτυπώνονται όλα τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά της περιόδου στην οποία αναφέρεται σε συνδυασμό με την εξελικτική συνδικαλιστική πορεία των δασκάλων, μέσα από ένα πλούσιο αρχειακό υλικό (νομοθετικά διατάγματα, εισηγήσεις, υπομνήματα, προτάσεις, πρακτικά συνεδρίων κ.ά), καθώς και με παράθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: