Υπό κατάληψη οι διοικητικές υπηρεσίες της ΔΩΔΩΝΗΣ

Υπό κατάληψη είναι από χθες οι διοικητικές υπηρεσίες της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ από τους κτηνοτρόφους, που αντιδρούν στη στάση της διοίκησης να μην προχωρήσει στην εκκαθάριση τιμών και στον ορισμό τιμών για τη νέα γαλακτοκομική σεζόν στο ύψος που ζητούσαν οι παραγωγοί.
Όπως είχαν ανακοινώσει, παραγωγοί από ολόκληρη την Ήπειρο συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στη γαλακτοβιομηχανία, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, ζήτησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Χρήστο Στόκα να δεσμευτεί για την ημερομηνία συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και για τη συζήτηση των αιτημάτων τους για την εκκαθάριση και τις τιμές της νέας γαλακτοκομικής σεζόν.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα, παρά την επικοινωνία του Διευθύνοντος Συμβούλου με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Ηλία Μπέτση, δεν υπήρξε δέσμευση για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που οδήγησε τους παραγωγούς στην απόφαση να ζητήσουν την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου από την εταιρεία.
Όπως διευκρινίζουν οι παραγωγοί, η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί μέχρι τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας. Μάλιστα, δηλώνουν προβληματισμένοι από τη στάση του προέδρου του συμβουλίου να μην ορίσει ημερομηνία συνεδρίασης, καθώς δείχνει πως δεν κατανοούν τα προβλήματα της τοπικής κτηνοτροφίας.
Έντονος είναι ο προβληματισμός και για το ενδεχόμενο να μην εισακουστούν τα αιτήματα των παραγωγών και στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. «Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη τους για το τι θα γίνει. Σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι και θέμα όλης της τοπικής κοινωνίας να δει τι θα γίνει», υπογράμμισε ο κ. Τζίμας.
Δείγμα της δύσκολης κατάστασης της τοπικής κτηνοτροφίας είναι η συμμετοχή στην χθεσινή κινητοποίηση παραγωγών, που το προηγούμενο διάστημα δεν συμμετείχαν σε αντίστοιχες δράσεις.
Παράλληλα, ο κ. Τζίμας υπογράμμισε την αναγκαιότητα να προγραμματιστεί το ταχύτερο δυνατό η σύσκεψη των φορέων, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας. «Γιατί τα πράγματα τρέχουν και δεν είναι υπέρ μας γιατί γίνονται έτσι όπως τα δρομολογούν. Το υπέρ μας είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την κατάσταση, όπως την έχουμε κρατήσει», κατέληξε ο κ. Τζίμας.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12039:2011-11-17-22-36-31&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: