Βολές κατά του Δασαρχείου για τις αναθέσεις

Περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι των Δασικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου συνυπογράφουν διαμαρτυρία
Μπροστά σε πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα βρίσκεται η νέα διοίκηση των Δασικών Συνεταιρισμών της περιφέρειας Ηπείρου, που εξέλεξε την Κυριακή το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο στις εκλογές που έγιναν στην Κόνιτσα. Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί άμεσα σε Σώμα αφού σύμφωνα με τον πρώτο σε ψήφους και πιθανότατα νέο πρόεδρο Άγγελο Καλογήρου, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και χρειάζεται άμεση αντιμετώπισή τους.


«Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνουμε, ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους», σημείωσε ο κ. Καλογήρου, που έπλεξε και το εγκώμιο της απερχόμενης διοίκησης, η οποία όπως είπε, έβαλε ψηλά τον πήχη με τις πρωτοβουλίες και το έργο της τα τελευταία χρόνια.
Εκείνο βέβαια που απασχολεί τους δασεργάτες στην Ήπειρο και πρόκειται μάλιστα για ζήτημα που ξέσπασε πρόσφατα δεν είναι άλλο από την ανεπάρκεια των ελέγχων των δασικών υπηρεσιών, που όπως είναι γνωστό, δε μπορούν να κινηθούν, υποστηρίζοντας, ότι δεν υπάρχουν οι πιστώσεις για καύσιμα στα αυτοκίνητα της υπηρεσίας!
«Ίσως να μην είναι καν ευθύνη της υπηρεσίας και των υπαλλήλων, όμως θα πρέπει να βρεθεί λύση, γιατί εμείς είμαστε που την πληρώνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου.
Βέλη λόγω των αναθέσεων στο Δασαρχείο
Εκτός πάντως από το ζήτημα με τις ανεπαρκείς μετακινήσεις των δασικών υπηρεσιών για τις ανάγκες των δασεργατών, οι τελευταίοι σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου αντιμετωπίζουν και μία πρωτοφανή απαξίωση σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα μέσω των Συνεταιρισμών να μετέχουν στις δημοπρασίες για υλοτομικές εργασίες που προκηρύσσονται μέσω των Δασαρχείων.
Ο κ. Καλογήρου ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η δημοπρασία για την ανάθεση υλοτομικών εργασιών συνολικού ύψους 170.000 ευρώ, το οποίο «έσπασε» σε μικρότερα τμήματα των 15.000 ευρώ και οι εργασίες ανατέθηκαν σε ιδιώτες.
«Σκεφτείτε μόνο τι ανάσα μπορεί να δοθεί στους δασεργάτες μέσα από ένα τέτοιο έργο, στο οποίο δεν έχουμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε. Δουλειά θέλουμε και αυτό είναι το μόνο που ζητάμε», σημείωσε ο κ. Καλογήρου.
Τέλος, περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι των Δασικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου συνυπογράφουν την διαμαρτυρία για την αντιμετώπιση που έτυχαν την ημέρα διενέργειας των παραπάνω δημοπρασιών, από χρήματα του «Πράσινου Ταμείου», από την προϊσταμένη του Δασαρχείου. Η διαμαρτυρία εστάλη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και κοινοποιείται στη Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ κ. Αμοργιαννιώτη.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11973:2011-11-14-19-19-14&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: