Η συνένωση των νοσοκομείων... οδηγεί στο κλείσιμο εργαστηριακών τμημάτων και κλινικών!

Έντονο προβληματισμό προκαλεί έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την αναμόρφωση των οργανισμών των Νοσοκομείων, καθώς με τους όρους που θέτει, οδηγεί ουσιαστικά σε κλείσιμο τα εργαστηριακά τμήματα αλλά και κλινικές στα περισσότερα Νοσοκομεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, αιμοδοσία θα διαθέτουν μόνο τα Νοσοκομεία που στον Οργανισμό τους έχουν περισσότερες από 400 κλίνες. Το κριτήριο αυτό πληρούν μόνο τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στα Ιωάννινα και το Ρίο. Τα υπόλοιπα, 27 συνολικά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, μεταξύ αυτών το Χατζηκώστα, των Φιλιατών, της Άρτας και της Πρέβεζας, δεν διαθέτουν τέτοιο αριθμό κλινών.


Με το ίδιο έγγραφο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ απαγορεύει σε Νοσοκομεία με λιγότερες από 400 κλίνες να διαθέτουν και να λειτουργούν αξονικό και μαγνητικό τομογράφο.
Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή οδηγεί σε πλήρη υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Περιφέρειας και σε μία απίστευτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία τους ασθενείς.
«Ή δεν κατάλαβε τι υπέγραψε ή δεν ξέρει τι του γίνεται», σημειώνουν γιατροί που πληροφορήθηκαν το έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι χωρίς την αιμοδοσία, είναι αδύνατο να λειτουργήσουν κλινικές όπως η Χειρουργική και η Ορθοπεδική. Μάλιστα, επισημαίνουν πως στη μεταφορά αίματος από π.χ. το ΠΓΝΙ στους Φιλιάτες, ιδιαίτερα για τα βαριά χειρουργεία, ,ο χρόνος διεκπεραίωσης θα είναι τόσο πολύς που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για τους ασθενείς.
http://www.vdella.com/health/2959-2011-11-20-21-51-00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: