Διανομή τροφίμων στους τρίτεκνους της Άρτας

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων στους τρίτεκνους της Άρτας από τα γραφεία του Συλλόγου όπως και οι παρεμβάσεις του προς κάθε αρμόδιο τοπικό φορέα για εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής με ελαφρύνσεις στην τρίτεκνη οικογένεια. Αυτό τόνισε η Γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκτων της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Άρτας Γεωργία Βασσιούλα, η οποία εκπροσωπώντας τον Σύλλογο, μίλησε στην «Η» για τις προσπάθειες που γίνονται από τους τρίτεκνους σε όλη την Ελλάδα αλλά και από τον τοπικό Σύλλογο, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες απαλλαγές και διευκολύνσεις που θα συμβάλλουν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Από την περασμένη Τρίτη στα γραφεία του τοπικού Συλλόγου άρχισε η εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Παρέμβαση». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος διανέμεται κάθε χρόνο μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων που καλύπτει μέρος των αναγκών των νοικοκυριών. Στη διαδικασία αυτή έχουν ήδη ανταποκριθεί περίπου 700 άτομα που το τελευταίο τριήμερο πέρασαν το κατώφλι των γραφείων του Συλλόγου.
Τις πρωινές ώρες στην Μαξίμου Γραικού αλλά και στους διαδρόμους του κτηρίου που στεγάζονται τα γραφεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από τους δικαιούχους του προγράμματος. «Έχουν ήδη περάσει από τα γραφεία μας περίπου 700 δικαιούχοι αλλά αναμένουμε ακόμη άλλους 50 τουλάχιστον. Στο Σύλλογο έχουν εγγραφεί περίπου 1.300 αλλά οι τρίτεκνες οικογένειες στο νομό μας είναι πολύ περισσότερες και τους καλούμε όλους να έρθουν να εγγραφούν. Για την εφαρμογή του προγράμματος φέτος ήταν πολύ αυστηροί οι όροι και χρειάστηκε να καταθέσουμε ξεχωριστά τα δικαιολογητικά για κάθε μέλος μας», διευκρίνισε η κ. Βασσιούλα, η οποία πρόσθεσε πως «Ο Σύλλογος είναι νεοσύστατος και ακόμη δεν έχουν εγγραφεί όλες οι τρίτεκνες οικογένειες του νομού, οι οποίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 2.600».
http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=8256:2011-11-25-16-53-08&catid=1:local&Itemid=28

Δεν υπάρχουν σχόλια: