Η Ήπειρος επενδύει στον τουρισμό

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου με τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ήταν ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ την έκθεση το Σάββατο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου, δημάρχους, κ.α. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας έχει επηρεάσει σαφέστατα και τον τουριστικό κλάδο. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και ο τουρισμός να επανακτήσει το χαμένο έδαφός του.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου – υπογράμμισε - επενδύει στον τουρισμό, έχοντας στόχο την ενδοπεριφερειακή ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί δράσεις και έργα που αφορούν τόσο τις βασικές υποδομές, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε και τα εξής: «Η Ήπειρος καλύπτει σχεδόν κάθε τουριστικό ενδιαφέρον: Διαθέτει μοναδικές παραλίες, εντυπωσιακό δομημένο και φυσικό ορεινό περιβάλλον, όμορφους οικισμούς, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, κυνηγότοπους, αμέτρητες δυνατότητες για ορειβασία και άθληση. Μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη, έχουν έλθει πλέον πολύ κοντά και ήδη ζούμε τις ευεργετικές επιπτώσεις του μεγάλου αυτού έργου. Θέλουμε όμως να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που υπάρχουν προς όφελος των τοπικών οικονομιών και των περιοχών μας».
« Να είναι βέβαιοι ότι όσοι επιλέξουν την Ήπειρο είτε για τις διακοπές, είτε για την ξενάγησή τους, θα μείνουν εντυπωσιασμένοι, τόσο με τα αξιοθέατα, όσο και με τις υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Αναφερόμενος στη βράβευση για μια ακόμη φορά των Ζαγοροχωρίων, ύστερα από ψηφοφορία των ως πρώτου αγαπημένου ορεινού προορισμού της χρονιάς και της πόλης των Ιωαννίνων, ως τέταρτου αγαπημένου αστικού προορισμού, ο Περιφερειάρχης, αφού ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στις υποδομές, αλλά και στις προσπάθειες φορέων και ιδιωτών, τόνισε ότι: «στόχος της αιρετής Περιφέρειας, είναι να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια δεκάδες «αγαπημένοι» προορισμοί για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, προοπτική που εξαρτάται και από τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων, καθώς και των επαγγελματιών του κλάδου».

Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός
για την Τουριστική προβολή

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την Τουριστική προβολή της Ηπείρου, με αποσαφήνιση των όρων της διακήρυξης. Η πράξη είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και κατά των όρων της διακήρυξης, που είχαν συνταχθεί από την πρώην Κρατική Περιφέρεια, είχε ασκηθεί προσφυγή και αίτηση αναστολής του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: