Καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων στην Π.Ε. Πρέβεζας για Μεταφορές - Επικοινωνίες




Ευρεία σύσκεψη για την καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρέβεζα. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γιάννης Καραμπίνας, ο Διευθυντής της Δ/νσης Μεταφορών κ. Κοσμάς Παπαχρήστος,
ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Δ. Κατσιπανέλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Τροχαίας, του ΤΕΕ Ηπείρου και Πρέβεζας, των επαγγελματιών Ταξί, του Σωματείου Πρατηριούχων, του Σωματείου Φ.Δ.Χ., των ΚΤΕΛ, των ΚΤΕΟ, των τουριστικών λεωφορείων, της λέσχης μοτοσικλετιστών, της αερολέσχης Πρέβεζας, των ραδιοερασιτεχνών, κα.
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν οι απόψεις και τα προβλήματα του κλάδου των μεταφορών και επικοινωνιών ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να συμβάλλουν «ώστε να αγγίξουμε πραγματικά τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις. Διότι το μεγάλο διακύβευμα και προτεραιότητα όλων όσων εργάζονται στον τομέα των μεταφορών και των επικοινωνιών είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια και η αναβάθμιση των μεταφορών αποτελούν βασικά ζητούμενα και στην Ελλάδα υστερούμε ακόμη πολύ στον τομέα αυτό, γεγονός που επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και των ανθρώπινων απωλειών. Αυτό στο οποίο πρέπει να στοχεύσουμε είναι η εμπέδωση ενός διαφορετικού «πολιτισμού της ασφάλτου», που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά ως προς την οδηγική του συμπεριφορά »

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «σκοπός της σύσκεψης αυτής είναι «να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα, να βρούμε την κοινή συνισταμένη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ενιαία σε επίπεδο Ηπείρου. Η σύσκεψη της Πρέβεζας είναι η πρώτη, θα ακολουθήσουν συσκέψεις στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Ο τομέας των Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι πολυδιάστατος και πολυπαραγοντικός και έτσι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρισή του. Έχουμε την υπομονή να κάνουμε και άλλες συσκέψεις αν χρειαστεί, προκειμένου με επάρκεια να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα και τις προτάσεις». Επίσης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να ζητήσει από τα Υπουργεία Υγείας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τη δημιουργία ελικοδρομίων στα Νοσοκομεία και στα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να γίνεται άμεσα η διακομιδή των ασθενών.

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Παπαχρήστος από την πλευρά του εξήρε την άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τόνισε ότι η ζητήματα όπως η οδική ασφάλεια είναι άμεσα εξαρτημένη από την μηχανολογική επάρκεια των οχημάτων και αυτή είναι απολύτως εξαρτημένη από το επίπεδο, την αυστηρότητα των τεχνικών ελέγχων που γίνονται στα ΚΤΕΟ. Όπως επίσης και από το επίπεδο οδηγικής κατάρτισης που προσφέρουν οι σχολές οδηγών αλλά και το αίσθημα ευθύνης των ίδιων των οδηγών καθώς και τους ελέγχους που πραγματοποιούν τα αρμόδια κλιμάκια των υπηρεσιών. Και ασφαλώς και από την κατάσταση των δρόμων.

Ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε ότι από 1-6-2011 μια καινούργια διάταξη ενεργοποιείται η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει το επίπεδο ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους. Καθώς τα δίκυκλα για πρώτη φορά θα υπαχθούν σε αναγκαστικό έλεγχο ΚΤΕΟ, καθώς κάθε δίκυκλο είναι ένα διακινούμενο όχημα στους ελληνικούς δρόμους και η μηχανολογική του κατάσταση μπορούν να αποφευχθούν ή στην αντίθετη περίπτωση να προκληθούν ατυχήματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Πρέβεζα γραμμή ελέγχου ΚΤΕΟ για δίκυκλα, όμως γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση»



Δεν υπάρχουν σχόλια: