Συναυλία σήμερα με τη Φωτεινή Δάρρα

Για να βελτιωθεί η κατάσταση στις φυλακές Σταυρακίου

Με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και η κοινωνία, αλλά και να «ταρακουνηθούν» οι αρμόδιες αρχές, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων θέλει έμπρακτα να εκφράσει τη στήριξή του στις φυλακές Σταυρακίου διοργανώνοντας συναυλία με την δημοφιλή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες των φυλακών.
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Σταυρακίου όπου όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ-πολύ καιρό οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες κάτι το οποίο οδήγησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην απόφαση να καταδικάσει τη χώρα μας.


Η τελευταία καταδίκη για την Ελλάδα ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου και αποδείχθηκε πως οι συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου σε καμία περίπτωση δεν είναι οι κατάλληλες για τους εκατοντάδες κρατούμενες.
Στις φυλακές Σταυρακίου αντί για 80 κρατούμενους, βρίσκονται σήμερα περισσότεροι από 200 και παράλληλα δεν σταματούν οι μεταγωγές από άλλες φυλακές προς τη δική μας.
«Δεν πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά για μία κοινωνική παρέμβαση. Επειδή το κράτος, πέρα από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, είτε επειδή είναι τυφλό, είτε είναι κουφό, είτε αδιάφορο, δεν κάνει τίποτα, παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις και του Δικηγορικού Συλλόγου, αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία. Δε θέλουμε να ακούγεται ότι οι φυλακές των Ιωαννίνων είναι από τις χειρότερες φυλακές της χώρας. Ουσιαστικά είναι μία αποθήκη ανθρώπων», σημείωσε.
Η συναυλία γίνεται σήμερα στις 9 το βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, η οποία το παραχώρησε δωρεάν. Εισιτήρια διατίθενται και στο χώρο της συναυλίας, ενώ προπώληση γίνεται στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ελευθερουδάκης και στο Rock Shop.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9085:2011-06-27-23-38-45&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: