Στα Γιάννενα το όχημα χαρτογράφησης της Google

Ένα περίεργο όχημα κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους των Ιωαννίνων, προσελκύοντας βλέμματα περιέργειας και δημιουργώντας απορίες στους περαστικούς.
Πρόκειται για ένα από τα Google Maps Camera Car, το οποίο έχει στην οροφή του εγκατεστημένη μία πολυ-κάμερα με τέσσερις δέκτες των Google Maps και χαρτογραφεί τους δρόμους των Ιωαννίνων, προκειμένου να ανανεώσει τους χάρτες της Google, που θεωρούνται από τους καλύτερους χάρτες στον κόσμο.

Η Google χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές πηγές πληροφοριών για τους χάρτες, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, αεροφωτογραφιών, εικόνων επιπέδου οδού και πληροφορίες από τρίτα μέρη. Μία από τις μεθόδους είναι και η συλλογή πληροφοριών, όπως ονόματα δρόμων και σήματα κυκλοφορίας, η καταγραφή της ακριβούς τοποθεσίας των επιχειρήσεων και ο προσδιορισμός με σαφήνεια των οδικών αξόνων.

Η χρήση αυτοκινήτων για τη λήψη φωτογραφιών αυτού του τύπου αποτελεί πάγια πρακτική στο χώρο της χαρτογράφησης και πολλές άλλες ομάδες χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους για να συλλέξουν πληροφορίες και να βελτιώσουν τους χάρτες τους.
Οι πληροφορίες που συλλέγονται, χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό των Χαρτών Google. Δε δημοσιεύονται εικόνες στο Street View στην Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι διαθέσιμο. Συνεπώς, όλες οι εικόνες που συλλέγονται, δεν θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο.
Οι καταγραφές στους ελληνικούς δρόμους είναι συχνές, καθώς η ανανέωση κρίνεται απαραίτητη με δεδομένο ότι οι οδικές σημάνσεις, οι ταμπέλες των καταστημάτων και τα κτίρια αλλάζουν σε τακτική βάση.
Το έργο της χαρτογράφησης των Ιωαννίνων δε θεωρείται δύσκολο για τους συνεργάτες της Google, που περνάνε άμεσα τα δεδομένα που συλλέγουν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι βρίσκονται στη θέση του συνοδηγού. Και αυτό γιατί το μέγεθος της πόλης είναι τέτοιο που τους επιτρέπει να ολοκληρώνουν το έργο τους μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9104:------google&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: