Στο παιχνίδι του «κυβερνοπολέμου» οι ΗΠΑ





Στρατηγικό σχέδιο, το οποίο υπεγράφη από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σε περίπτωση που η χώρα δεχτεί επιθέσεις μέσω του διαδικτύου.
Το σχέδιο καταγράφει λεπτομερώς τι καλούνται να πράξουν οι αμερικανικές δυνάμεις και τι όχι σε περίπτωση που δεχθούν ηλεκτρονική επίθεση.Για παράδειγμα, επιθέσεις με ιούς στους υπολογιστές του εχθρού μέχρι και την ολοκληρωτική τους καταστροφή. Οπως αναφέρουν αμερικανοί στρατιωτικοί, οι ΗΠΑ, δέχονται συχνά επιθέσεις από χάκερς, προερχόμενοι κυρίως από τη Κίνα, τη Ρωσία αλλά και την ανατολική Ευρώπη.


Την ίδια ώρα, «Τσε Γκεβάρα του 21ου αιώνα», χαρακτήρισε το διαδίκτυο ο σύμβουλος της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άλεκ Ρος, αναφερόμενος κυρίως στον ξεσηκωμό του αραβικού κόσμου ο οποίος υποκινήθηκε εν μέρει μέσω του Facebook και του Twitter.
«Οι δικτάτορες είναι τώρα περισσότερο ευάλωτοι από ποτέ, καθώς δυσαρεστημένοι πολίτες οργανώνουν κινήματα διαμαρτυρίας στο Facebook και στο Twitter», τόνισε σήμερα ο Ρος μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο ωστόσο πρόσθεσε ότι ήταν βεβιασμένο το συμπέρασμα ότι η αραβική εξέγερση είναι «επανάσταση του Facebook». Όπως εκτιμά ο ίδιος, ο ξεσηκωμός απλώς επιταχύνθηκε μέσω του διαδικτύου γενικότερα.
«Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η ταχύτητα, αυτή η αστραπιαία αλλαγή που λαμβάνει χώρα, και για να είμαι ειλικρινείς αυτή είναι η διασκέδαση», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: