Οι δώδεκα Έφηβοι Βουλευτές της Ηπείρου!

Είναι γνωστό ότι η Ήπειρος έχει δώδεκα βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο... Σ’ αυτούς θα προστεθούν άλλοι δώδεκα!! Πρόκειται για μαθητές Λυκείων στους τέσσερις νομούς, που θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στη Βουλή των Εφήβων, κατά τη Σύνοδο του φετινού καλοκαιριού.
Έφηβοι λοιπόν οι οποίοι θα μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους και μπορεί να αποδειχθούν ικανότεροι από κείνους που εκλέγονται από την ψήφο των πολιτών!


Ο Νομός Ιωαννίνων θα εκπροσωπηθεί με πέντε έφηβους βουλευτές. Πρόκειται για τον Άγγελο Μπόζιο από τα Εκπαιδευτήρια Γένεσις, τον Βασίλη Μακρυδήμα από το Αρσάκειο Λύκειο, την Ελευθερία- Νεφέλη Τζιμογιάννη από το 9ο ΓΕΛ, τη Βασιλική Ευθυμίου από το Λύκειο Ζωσιμαίας και τον Αριστοτέλη Μπαμπούλια από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς.

Ο Νομός Άρτας θα εκπροσωπηθεί από τρεις έφηβους βουλευτές, όσες δηλαδή είναι και οι βουλευτικές έδρες. Οι μαθητές που θα βρεθούν στα βουλευτικά έδρανα είναι η Θεοδώρα Πορροβάρα από το 4ο ΓΕΛ, η Μαρία- Γεωργία Μπακαρά από το 2ο ΓΕΛ και ο Βασίλης Χριστοδούλου από το 1ο ΓΕΛ.

Ο Νομός Θεσπρωτίας θα εκπροσωπηθεί από τον Εμμανουήλ Μπέζα, μαθητή του 1ου ΓΕΛ και την Αλεξάνδρα Σμπήλια μαθήτρια του Λυκείου Παραμυθιάς.

Τέλος ο Νομός Πρέβεζας θα εκπροσωπηθεί από την Μιράντα Παπαδημητρίου μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ και τον Προκόπη Μαλέσκο μαθητή του 1ου ΓΕΛ.

Οι μαθητές επιλέχθηκαν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν.
Φέτος, στο κέντρο των αναζητήσεων και των δράσεων της Βουλής των Εφήβων βρίσκεται ο ενεργός πολίτης: ο καθένας από εμάς, ο ενημερωμένος, κριτικά σκεπτόμενος και δραστήριος πολίτης, που δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο, που αγωνίζεται ατομικά και συλλογικά, που συμμετέχει, που διεκδικεί, που παρεμβαίνει δημιουργικά, που προσφέρει...
Έτσι, το καλοκαίρι, το Κοινοβούλιο γίνεται τόπος συνάντησης εφήβων ενεργών πολιτών: μια ευκαιρία για γόνιμη ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και καλών πρακτικών, μια ευκαιρία διερεύνησης νέων τρόπων και εναλλακτικών δρόμων παρέμβασης και συμμετοχής.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: