Λαθρεμπόριο καυσίμων μέσω Ιταλίας

Τέσσερις συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα
Τρεις Έλληνες κι ένας Ιταλός, συνελήφθησαν μετά από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας, για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπόρων καυσίμων με κέντρο δράσης την Θεσπρωτία.
Το κύκλωμα μετέφερε ενεργειακά έλαια, καύσιμα δηλαδή κατώτερης ποιότητας από την Ιταλία και τροφοδοτούσε ένα τουλάχιστον πρατήριο στην Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα βυτιοφόρο έφτανε από το Μπάρι σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας τη συγκεκριμένη χημική ουσία σε πρατήριο στον κόμβο Νεοχωρίου Παραμυθιάς.
Το βυτιοφόρο, με πινακίδες Βουλγαρίας, φαίνεται ότι μετέφερε 30 τόνους σε εβδομαδιαία βάση.
Συνελήφθησαν τόσο ο Ιταλός οδηγός του βυτιοφόρου, όσο και τρεις Ελληνες, ο ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι του πρατηρίου καυσίμων
Ερευνάται από τις αρχές αν η κατανάλωση γινόταν μόνο από το συγκεκριμένο πρατήριο ή αν υπήρχε κύκλωμα «εσωτερικής» διανομής της ουσίας και σε άλλα πρατήρια της περιοχής.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από (32) τόνοι ενεργειακών ελαίων, (24) υπέργειες πλαστικές δεξαμενές του (1) τόνου, υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας (31) τόνων και βυτιοφόρο όχημα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.
Από κλιμάκια του Τελωνείου Ηγουμενίτσας ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: