Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχει στην εκστρατεία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην κατανάλωση του αλκοόλ.
Στόχος μας είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Η συντονισμένη αυτή εκστρατεία ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις, όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.
Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί και οι παρακάτω ενημερωτικοί ιστότοποι:
Το Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει την επίδραση που έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.
Ιστοσελίδα: www.drinkiq.com

Η ιστοσελίδα της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί».
Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.
Ιστοσελίδα: http://www.socped.gr/alkool_kai_anilikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: