"Ναι" ΥΠΕΚΑ στη βελτίωση εθνικής οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας

13 Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Γιάννης Μανιάτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, οι ΑΕΠΟ «αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση οποιουδήποτε σημαντικού έργου ή δραστηριότητας και ανανεώνονται ανά δεκαετία». Επιπλέον, «αποτελούν την πρώτη και συνήθως πιο χρονοβόρα, άδεια».

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των συγκεκριμένων έργων είχαν κατατεθεί από το 2010 και 2011 αλλά βρίσκονταν έως τώρα στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών.
Η υλοποίηση ορισμένων από αυτά τα έργα μάλιστα ήταν υψηλής σημασίας καθώς αφορούσαν στη βελτίωση τμήματος της Εθνικής Οδού Χαλκίδας -Ψαχνών-Ιστιαίας (κατασκευή σήραγγας) στην Εύβοια και τη βελτίωση τμήματος της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας.
Το χρονοβόρο της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων είναι ένα από τα γνωστά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση νέων έργων.

http://www.epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: