Σε κλοιό η Θεσπρωτία από στεριά, αέρα και θάλασσα για τον εντοπισμό των δραπετών

Το σχέδιο δράσης της αστυνομίας για τις επόμενες ώρες αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων αξιωματικών της Ηπείρου.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις κινήσεις των δραπετών των δυλακών των Τρικάλων, οι οποίοι από τα ξημερώματα κινούνται πλέον στην περιοχή της Ηπείρου

Στην Θεσπρωτία βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από όλη την Ήπειρο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. ΕΚΑΜ και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες οργώνουν κυριολεκτικά την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή.
Από τις δώδεκα το μεσημέρι περίπου στις έρευνες μετέχουν δύο ελικόπτερα τα οποία πετούν στην ευρύτερη περιοχή της Γλυκής και της Λάκκας Σουλίου.
Τις τελευταίες ώρες στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας μετέχει και ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Ταυτόχρονα πως στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.
Η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Μπλόκα σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, περιπολίες με τα όπλα ανά χείρας και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονται στη μάχη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραπετών των φυλακών Τρικάλων.
Οι αστυνομικοί πέρα από την ευρύτερη περιοχή της Γλυκής, επικεντρώνουν την έρευνα και σε κάθε πιθανό σημείο προς το οποίο θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση τα δύο άτομα. Εικάζουν ότι το μηχανάκι το οποίο χρησιμοποίησαν το εγκατέλειψαν σε κάποιο σημείο από το οποίο συνέχισαν πεζοί. Δρακόντεια τα μέτρα και στην ελληνοαλβανική μεθόριο με στόχο να μπλοκάρει κάθε δυνατό πέρασμα προς την γείτονα χώρα.
Λόγω του δύσβατου αλλά της πυκνής βλάστησης η αστυνομική έρευνα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Τις τελευταίες ώρες φαίνεται να επικεντρώνεται στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου.
Το χρονικό της ημέρας
Όλα ξεκίνησαν στις δύο και μισή περίπου τα ξημερώματα. Περιπολικό της Αστυνομίας που βρίσκονταν στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου Άρτας εντοπίζει ένα αγροτικό όχημα και του κάνει σήμα για έλεγχο.
Ο συνοδηγός που μέχρι εκείνη την ώρα δεν φαινόταν γιατί ήταν ξαπλωμένος, ανοίγει το παράθυρο και αδειάζει το Καλάσνικοφ εναντίον τους. Τα τζάμια από το αυτοκίνητο της αστυνομίας γίνονται θρύψαλα και το περιπολικό ακινητοποιείται καθώς οι σφαίρες γάζωσαν τα ελαστικά. Το κόκκινο navara κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.
Εκεί οι δύο δράστες, διαβόητοι πια δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αναζητούν άλλο όχημα. Στην προσπάθεια αυτή επιχείρησαν να διαρρήξουν δύο αυτοκίνητα αλλά δεν τα κατάφεραν. Το τρίτο που πήραν αποδείχθηκε σε απόσταση εκατό μέτρων ότι δεν είχε βενζίνη και το εγκατέλειψαν.
Τελικά με την τέταρτη προσπάθεια κατάφεραν να διαφύγουν.
Όπως αποδείχθηκε κινήθηκαν από την περιοχή Αρχαγγέλων και Καναλακίου για να καταλήξουν τα ξημερώματα στη Γλυκή Θεσπρωτίας. Εκεί όταν διαπίστωσαν το αστυνομικό μπλόκο, έκαναν αναστροφή άφησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή της Γλυκής εκλάπη ένα μηχανάκι το οποίο φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει οι δύο δράστες και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.
Η Αστυνομία έχει καταστρώσει πλήρες σχέδιο δράσης για τις επόμενες ώρες και το σημαντικό είναι ότι με το πρώτο φως της νύχτας θα έχει στα χέρια της το μεγάλο πλεονέκτημα των θερμικών καμερών.
Οι δύο δράστες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φοράνε μαύρα ρούχα και κουκούλες και φέρουν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: