Η «Πανηπειρωτική» δεν είναι κόμμα!

Συχνά προτρέχει, χαράσσει γραμμή και καθοδηγεί ακόμη και για θέματα που τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί Φορείς και Οργανώσεις
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) έχει μια ιστορία αρκετών δεκαετιών και αποτελεί πράγματι την κορυφαία και πιο σημαντική οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών.
Δικαιωματικά λοιπόν θα λέγαμε, παρεμβαίνει σε διάφορα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ήπειρο και τους κατοίκους της, πέραν από τα πολιτιστικά όπως συνήθως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια (κοπή πίτας, χορευτικά στο ΣΕΦ, δημοτική μουσική κ.ά.).

Όμως - όπως επισημαίνουν και πολλοί αναγνώστες του «Π.Λ.» - οι διοικούντες τα τελευταία χρόνια την οργάνωση αυτή, φαίνεται ότι παρερμήνευσαν το ρόλο και την αποστολή τους, αφού πολλές φορές μπλέκουν εμφανώς στην ανάδειξη καθαρά τοπικών θεμάτων συγκεκριμένες πολιτικές κομμάτων, καλές ή κακές δεν έχει σημασία. Και γι’ αυτό βέβαια δεν θα έπρεπε να τους πέφτει λόγος. Μόνον οι τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια) αλλά και άλλοι Φορείς που εδρεύουν στην Ήπειρο, είναι οι πλέον αρμόδιοι για να πάρουν θέση και να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον.

Τελευταία περίπτωση, η προχθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Π.Σ.Ε.: «…σκοπός της επίσκεψης ήταν να θέσει υπόψη του αρμόδιου Υπουργού το οξύτατο και καυστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, αλλά και γενικότερα η τοπική οικονομία από το διαρκές έγκλημα, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της ιδιωτικοποιημένης πλέον γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.'' αρνούνται παράνομα να καταβάλουν το αντίτιμο του γάλακτος που έχουν εισκομίσει οι κτηνοτρόφοι από τον μήνα Μάρτιο μέχρι και σήμερα…».

Και μέχρις εδώ, ας πούμε ότι έχει και η Π.Σ.Ε. λόγο, αν και πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρία που αγόρασε τη «ΔΩΔΩΝΗ» και για κάθε αδικία ή και παρανομία αρμόδια για να αποφασίσει είναι η Δικαιοσύνη.
Βέβαια, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δέχθηκε (κακώς για μας) την αντιπροσωπεία της Π.Σ.Ε. και παρέπεμψε τα επτά μέλη της σε κάποιο σύμβουλο!

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. ξεσπάθωσε κατά Υπουργείου και Κυβέρνησης, αναδεικνύοντας παράλληλα ως θέσεις τις Π.Σ.Ε. πολλές από τις θέσεις της αντιπολίτευσης και κομμάτων της αριστεράς, κοπτόμενος για την… «βαριά φορολογία και τα χαράτσια», μίλησε για «χρυσοφόρα επένδυση η οποία αποτελεί πραγματικό πλιάτσικο» και ακόμη περί συλλογικής ευθύνης της κυβέρνησης για τη «ΔΩΔΩΝΗ».

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων σε χθεσινό δελτίο τύπου της Π.Σ.Ε. τονίζεται: «…η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε'' και ότι με τις κυβερνητικές της επιλογές έχει οδηγήσει στην κυριολεξία τον κτηνοτροφικό κλάδο σε απόγνωση, λόγω της αδυναμίας αγοράς ζωοτροφών που ως επακόλουθο θα έχει τον αφανισμό του ζωικού κεφαλαίου αφού οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα απαραίτητα και χρειώδη, αλλά ούτε και να αντέξουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια» και στη συνέχεια «…Από την άλλη πλευρά οι δηλώσεις των νέων ιδιοκτητών περί δήθεν διαθέσεως δικών τους χρημάτων για τον εκσυγχρονισμό της γαλακτοβιομηχανίας έμειναν κενό γράμμα και απολαμβάνουν ανενόχλητοι την αύξηση των επιχειρηματικών τους κερδών, μέσω της χρυσοφόρας επένδυσης που πραγματοποίησαν η οποία αποτελεί πραγματικό πλιάτσικο».

Όπως και από τα παραπάνω αποδεικνύεται, για Ηπειρωτικά θέματα που τον πρώτο λόγο θα έπρεπε να έχουν όσοι μόνιμα ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, η Πανηπειρωτική τρέχει για να τους… ξεπεράσει, χαράσσοντας τη δική της πολιτική-κομματική γραμμή, είτε αυτό λέγεται «ΔΩΔΩΝΗ», είτε ΕΟΖ, είτε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, είτε Αώος, είτε… είτε…

Άλλο στήριξη, συμπαράταξη, συμπόρευση ή και ταύτιση αν θέλετε με τις αποφάσεις, που όμως ανεπηρέαστα έχουν λάβει οι τοπικοί Φορείς για θέματα ζωής που άμεσα τους αφορούν και άλλο χάραξη γραμμής από άλλους, καθοδήγηση, καπέλωμα μόλις το όποιο θέμα προκύψει.

Και βέβαια, τώρα το καλοκαίρι, μέλη της Διοίκησης συνδυάζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές τους με την… ανάπτυξη της Ηπείρου, αναμένεται να παραστούν και να παρέμβουν σε πολλές ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά μας, για να πουν και τον δικό τους λόγο, να βάλουν το δικό τους… λιθαράκι στην αγωνία των ντόπιων για επιβίωση. Κάτι είναι και αυτό…

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/33/19756


Δεν υπάρχουν σχόλια: