Επιστολή ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το Τάγμα Φιλιατών

Η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή στο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο εκφράσει την αντίθεση στο κλείσιμο του τάγματος Φιλιατών. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια οι έντονες φήμες και τα δημοσιεύματα για επικείμενη κατάργηση του στρατοπέδου 628 Τ.Π. στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας αναστατώνουν την κοινωνία του Νομού μας.

Για εμάς η παρουσία και η λειτουργία του στρατοπέδου στην παραμεθόριο περιοχή δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη για αυτονόητους εθνικούς και όχι μόνο λόγους. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και πέρασμα των λαθρομεταναστών που προβαίνουν σε διάφορες εγκληματικές πράξεις. Θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε με κάθε τρόπο ότι το 628 Τ.Π. επειδή βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο ενισχύει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία στην ευαίσθητη περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία που απαιτείται και πιστεύουμε ότι διαθέτετε. Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει το στρατόπεδο στους Φιλιάτες αλλά προτείνουμε την ενίσχυση του, όπως και των άλλων στρατιωτικών μονάδων στην Ήπειρο, με στόχο την αποτελεσματικότερη επιτήρηση και φύλαξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: