ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Οχι σε απολύσεις και συγχωνεύσεις

Η μνημονιακή κυβέρνηση μετά την καρατόμηση της ΕΡΤ, περνά με συνοπτικές διαδικασίες σε σενάρια απολύσεων εκπαιδευτικών και κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, για να τους βγουν οι αριθμοί, χωρίς να λογαριάζουν τους ανθρώπους. Προκειμένου να μπορέσει άμεσα το μνημονιακό, ντουέτο πλέον, της συγκυβέρνησης να εκτελέσει τις εντολές της τρόικα και των τοκογλύφων δανειστών ώστε να εξασφαλίσει τη δόση, τα εκατομμύρια της οποίας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και για ενίσχυση των τραπεζών, δεν διστάζει να καρατομεί υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και εργαζόμενους.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς προηγούμενη συζήτηση διαρρέουν στα ΜΜΕ τη μεταφορά 3.500-4.000 υπαλλήλων Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. Η διάλυση των Δήμων ξεκίνησε με το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων για τα σκουπίδια και συνεχίζεται με την κατάργηση υπηρεσιών.

Είναι πλέον προφανές, και στους μη μυημένους, ότι με συνέπεια και μεθοδικότητα προωθείται ένα άγριο νεοφιλελεύθερο σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης, ως αυτόνομου διακριτού δημοκρατικού πόλου του δημόσιου χώρου και μετατροπή της σε διοικητικό μηχανισμό του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Και στον τόπο μας οι συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας αρχίζουν να έχουν ορατά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας. Οι καταργήσεις υπηρεσιών (όπως το δικαστικό και το τμήμα ελέγχου της ΔΟΥ Ηγουμενίτσας), η αναβολή λειτουργίας της νέας πτέρυγας του ΓΝ Φιλιατών και του ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα, οι συζητήσεις για το κλείσιμο του στρατοπέδου στους Φιλιάτες και οι επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών ή εργαζόμενων σε ΟΤΑ είναι τώρα κοντά μας…Σε τρεις δόσεις!!! τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου. Παράλληλα διαρρέεται πως η ΕΡΑ Ιωαννίνων δεν θα είναι στον νέο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Μακάρι τα σενάρια αυτά να είναι αυθαίρετα και η κυβέρνηση να μην επιθυμεί να αφήσει χωρίς κρατικό ραδιόφωνο τα χερσαία βορειοδυτικά σύνορα της χώρας. Τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία ενώ και η δημοκρατία πλήττεται συνεχώς ανεπανόρθωτα. (Δεν πρέπει να μας διαφεύγει εδώ η πρόσφατη επιχείρηση δυνάμεων καταστολής στον χώρο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Μια ενέργεια που αμφισβητεί ανοιχτά το Άσυλο σαν λαϊκή κατάκτηση, χώρο πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης αγώνων. Μια επιχείρηση που στρέφεται ανοιχτά, ενάντια στην νεολαία και το φοιτητικό κίνημα, ενάντια στο συνδικαλισμό και στα δικαιώματα).

Ο συντονισμός δράσης των κλάδων εργαζομένων που έχουν μπει στο στόχαστρο των μνημονιακών υπηρετών, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην υγεία, στους OTA, στις ΔΕΚΟ και αλλού, όπου ο ξαφνικός θάνατος έχει επιλεγεί σαν μέσο «εκκαθάρισης» τους, είναι αναγκαίο να ενταχθεί σε ενιαία δυναμική προσπάθεια και αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και εκείνων που την εφαρμόζουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: