Και στο Τσεπέλοβο το Φεστιβάλ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Μικρή Όπερα του Κόσμου συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά «Το Φεστιβάλ των Σταθμών ΑΣΚΤ».
Οι Σταθμοί είναι κτιριακές υποδομές της ΑΣΚΤ σε έξι μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων το Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια (2, 3 και 4 Αυγούστου), που λειτουργούν ως πυρήνες δημιουργίας τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους καθηγητές της Σχολής.
Το A' “Φεστιβάλ των Σταθμών της ΑΣΚΤ 2013” παρουσιάζει τα δρώμενα:

"Καλοκαιρινές Ώρες". Η Δύση συναντά την Ανατολή με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο (πιάνο) και την Νεκταρία Καραντζή (τραγούδι).
Μετά την επιτυχημένη εναρκτήρια καλλιτεχνική τους σύμπραξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τις "Ώρες" της Μεγάλης Εβδομάδες το 2013, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή τολμούν και ξαφνιάζουν με τις συνθέσεις και τα τραγούδια τους.
Δραματικό και μουσικό πρελούδιο για τον Κ.Π.Καβάφη. 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή.
Στο φτωχικό διαμέρισμα της οδού Λέψιους 10, ο ποιητής ανασύρει μνήμες από τη ζωή και την τέχνη του, “συναντάει” αγαπημένα του πρόσωπα και επιχειρεί έναν τελευταίο απολογισμό. Ο Ηλίας Λιαμής βασιζόμενος στα κείμενα του ποιητή καθώς και στις μελέτες των Μαλάνου, Τσίρκα, Λιντλ, Σαββίδη και Σεφέρη εμπνεύστηκε μια ανάγλυφη διαδρομή και αναδρομή στις αναζητήσεις και τα όνειρα του μεγάλου μας ποιητή.
Τραγουδώντας στην Αυλή της Ελισάβετ Α'. Αναγεννησιακή μουσική, τραγούδια με τσέμπαλο. Η τσεμπαλίστρια Κατερίνα Κτώνα, με διεθνείς διακρίσεις και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ένα τραγούδι – Μία Παράδοση. Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής ο “Κανών” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντά την πληθωρική φωνή της Σοφίας Μάνου και τον μεγάλο ερμηνευτή Παγιώτη Λάλεζα στο Τσεπέλοβο, εν όψει των εγκαινίων του νέου Καλλιτεχνικού Σταθμού. Διευθύνει ο Γιώργος Δεμελής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: