Δεν απολύει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Τρόικα

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Τα πράγματα είναι απλά. Ούτε η Τρόικα απολύει, ούτε η κυβέρνηση. Οι πολιτικές που δημιούργησαν έναν ιδιωτικό τομέα κρατικοδίαιτο, σε συνδυασμό με το σάπιο πολιτικό σύστημα του ρουσφετιού ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούσαν σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Όσοι δεν το λένε, θέλουν να κρύψουν από τον λαό τα δικά τους ανομήματα για να αποφύγουν την χλεύη και την πολιτική πυρά. Τρέμουν τα αποκαλυπτήρια για το κατασκευαστικό τους τέρας.


Οι κολοσσοί ιδιώτες γιατί βολεύονταν και πλούτιζαν αρμέγοντας την κρατική αγελάδα και οι κυβερνήσεις συνεπικουρούμενες από την αντιπολίτευση γιατί δανείζονταν με μοναδικό σκοπό να συντηρήσουν έναν δημόσιο τομέα με λογικές πελάτη.
Το μεγάλο έγκλημα όμως κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων είναι η συνειδητή επιλογή της εξάρτησης του ιδιωτικού τομέα από το κράτος. Καμία προσπάθεια να αλλάξει το αντιπαραγωγικό μοντέλο. Αντιθέτως, όλο και πιό εσωστρεφή κατεύθυνση έδιναν στην οικονομία διαλύοντας κάθε παραγωγική βάση που θα μπορούσε να στραφεί στον εξαγωγικό προσανατολισμό.
Έτσι γιγάντωσαν την διαπλοκή και ανέδειξαν νταβατζήδες που στην ουσία απέκτησαν ρόλο πρώτης εξουσίας. Απο εκεί και πέρα η πορεία της χώρας ήταν νομοτελειακή. Το οικοδόμημα με την κρίση γκρεμίστηκε, όταν το κράτος ξέμεινε από λεφτά.
Ο ιδιωτικός τομέας κατέρρευσε και η πραγματική οικονομία φάνηκε, οτι τον καιρό της ψεύτικης ευμάρειας, ήταν μούμια που την είχαν σε οικονομικό μαυσωλείο. Η μούμια της πραγματικής οικονομίας έφερε την ανεργία, η ανεργία της μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα ταμεία άδειασαν, το δημόσιο σε υποχρεωτική προσαρμογή στα νέα δεδομένα με απολύσεις.
Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Η μείωση του δημοσίου δεν έχει να κάνει με το έτσι θέλω της κυβέρνησης ή της τρόικας. Αντικειμενική υποχρέωση, αναγκαστική εκ των πραγμάτων επιλογή είναι. Κι αν κάποιοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, ας κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, μουντζώνοντας προς εκείνους που έφτιαξαν αυτή την Ελλάδα... Δεξιούς και Αριστερούς.

Φωτο: Το υπουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κλαίγανε τη μοίρα τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: