Τα χρήματα των Ευεργετών μας σκορπίζονται σε σκοπούς αλλότριους

«…Τα χρήματα των Ευεργετών μας, αντί να διατίθενται για τους συγκεκριμένους κοινωφελείς σκοπούς που αναφέρονται στις διαθήκες, διατίθενται σε σκοπούς αλλότριους, χωρίς κανένα έλεγχο, και χρησιμοποιούνται για σκοπούς ιδιοτελείς, όπως καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους διαχειριστές, σε βαθμό μάλιστα υπεξαίρεσης δημόσιας περιουσίας. Κανένας όμως δε συγκινείται….», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Πολιτών Ιωαννίνων που υπογράφει ο Πρόεδρός της κ. Σπύρος Εργολάβος, γνωστός Φιλόλογος – Συγγραφέας.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Εργολάβος αναφέρεται στα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, με αφορμή και πρόσφατο δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού BILD: «λαμπρές αναπτυξιακές μονάδες, όπως οι Τεχνικές Σχολές Γ. Σταύρου στα Γιάννινα, και οι Τεχνικές Σχολές στο Μέτσοβο, έκλεισαν και τα χρήματα που προορίζονταν για τη λειτουργία τους είναι άγνωστο προς τα πού κατευθύνονται. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα. Τώρα όμως, έστω και αργά, μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι»!
Και η ανακοίνωση τύπου καταλήγει: «μοναδική δυνατότητα υποαπασχόλησης μικρού ποσοστού νέων με πολλά προσόντα είναι τα καφε – μπαρ και τα Fast Food. Παντού μαρασμός, σκοταδισμός, μεσαίωνας, πνεύμα καθαρά δεσποτικό, αντιδημοκρατικό, άθλιο.
Μια ελπίδα υπάρχει: η αφύπνιση των πολιτών και ουσιαστικός προβληματισμός των νέων, όσων, βέβαια, έμειναν σ’ αυτή την περιοχή. Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη ευθύνη μας»!
Κρίση ηθική
Λίγο παραπάνω ο κ. Εργολάβος στην ανακοίνωσή του σημείωνε ότι: «η κρίση στην πόλη μας δεν είναι μόνο οικονομική. Αυτή δεν είναι το αίτιο, είναι το αποτέλεσμα. Η κρίση είναι βαθύτερη, πολύπλευρη. Είναι κρίση πολιτική, κοινωνική, πνευματική, ηθική. Οι πολιτικοί μας παραμένουν παγερά αδιάφοροι για βασικά θέματα που έχουν σχέση με την ίδια τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς της. Ορκίζονται να φυλάνε το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και αποδεικνύονται επίορκοι. Ανέχονται στην πόλη και στο νομό μας – πράγμα που δε συμβαίνει σε καμία άλλη περιοχή της πατρίδας μας – να ισχύουν ακόμα φιρμάνια του σουλτάνου και να υπάρχει ένα καθεστώς χειρότερο και από αυτό της τουρκοκρατίας, καθεστώς καθαρά φασιστικό. Στα Γιάννινα, και μόνο σ’ αυτά, δεν υπάρχει, στην ουσία Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. υπάρχει δεσποτοκρατία. Και τι ειρωνεία; Αυτή η περιοχή τυχαίνει να είναι η πατρίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας»!
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/19733


Δεν υπάρχουν σχόλια: