Αντ. Μπέζας: Θα βελτιωθεί η κατάσταση με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση για την καταβολή πιστώσεων του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, για να καλύψει μέρος των υφιστάμενων μέχρι 31.12.2011 οφειλών του προς τα φαρμακεία και τους λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας (ιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια κλπ). Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση που έχει ληφθεί (από το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ) φθάνει περίπου τα 725 εκατ. ευρώ και έχουν εξοφληθεί χρηματικά εντάλματα περίπου 338 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχουν πληρωθεί τα μισά. Αναφέρομαι επαναλαμβάνω σε πληρωμές οφειλών μέχρι 31.12.2011.

Αντίστοιχα, όσον αφορά στα νοσοκομεία η χρηματοδότηση που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα φθάνει το 1,16 δισ. ευρώ και έχουν εξοφληθεί χρηματικά εντάλματα περίπου 800 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχει πληρωθεί το 70%.»

«Γι αυτό το λόγο, ένα από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα, επειδή οι περισσότερες πληρωμές γίνονται με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και δίνεται ως προκαταβολή το 90% της δαπάνης, είναι να προχωρήσει η εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων των παρόχων Υγείας έως και το 2011. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι η κατάσταση σε σχέση με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα βελτιωθεί. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.»





Δεν υπάρχουν σχόλια: