Πετροπόλεμος και δακρυγόνα έξω από τη «Δωδώνη» [βίντεο]

Σε σύγκρουση ήρθαν οι απλήρωτοι -μετά την ιδιωτικοποιήση της γαλακτοβιομηχανίας- παραγωγοί της εταιρείας «Δωδώνη» με διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του εργοστασίου επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης.
Από το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ηπειρο που συνεργάζονται με την εταιρεία, συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές που η νέα διοίκηση της εταιρείας δεν τους εξοφλεί, ακόμη και για τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εκπρόσωποί τους είχαν δώσει το προηγούμενο διάστημα τελεσίγραφο, στο οποίο «απαιτούσαν μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση όλων των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα καθώς και τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της “Δωδώνης”».
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η εταιρεία μπόρεσε να δεσμευτεί μόνο ότι ο Απρίλιος θα εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο.
Στο χώρο επικράτησε ένταση και ακολούθησαν πετροπόλεμος και δακρυγόνα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν μέσα στον περίβολο του εργοστασίου.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να ...χαιρεται η συγκυβερνηση και η Ε.Ε την ιδιωτικοποιηση που εκαναν!καταντησαν τουs φτωχουs κτηνοτροφουs ζητιανουs-απεναντι σε κατι απιστευτουs τυπουs-για τον κοπο τουs!
ΑΙΣΧΟΣ!