Απάντηση Αντώνη Μπέζα στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Στόχος μας δεν είναι η αποδυνάμωση και η απαξίωση του ΕΟΠΥΥ. Εντελώς αντίθετα, είναι η ισχυροποίησή του ρόλου και της παρουσίας του ως αγοραστή αλλά και ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, μέσα βέβαια από την οργανωτική του αναδιάρθρωση. Παράλληλα, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί, στόχος μας είναι και η βελτίωση της ικανότητάς του στην είσπραξη των εισφορών που του αντιστοιχούν.
Θέλουμε, ως Υπουργείο Υγείας, την εύρυθμη λειτουργία όλων των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και του ΕΟΠΥΥ. Νομίζω, ότι είμαι ξεκάθαρος σε αυτά τα οποία λέω και όλα τα άλλα τα οποία γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν απηχούν τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Οι ειδικοί, οι εμπειρογνώμονες και οι άλλοι σοφοί είναι καλοδεχούμενοι. Μπορούν να εξετάζουν σενάρια, να μελετούν διάφορες λύσεις, να κάνουν προτάσεις κλπ. Οι αποφάσεις όμως ανήκουν σ’ αυτούς που έχουν την πολιτική ευθύνη και όχι στους τεχνοκράτες και τους εμπειρογνώμονες».

«Όσον αφορά στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εισηγήθηκε την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου των ιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ που λήγουν εντός του 2013. Στη συνέχεια ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υπάρξει αυτή η παράταση. Συνολικά εκτιμάται ότι εντός του 2013 θα λήξουν 1041 συμβάσεις ιατρών και οδοντιάτρων. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την παράταση των συμβάσεων των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ φορέων»


Δεν υπάρχουν σχόλια: