«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»...

Τώρα, που το Φυσικό Αέριο… δεν περνάει από την Θεσπρωτία
Διαβάζοντας τον ημερήσιο τύπο της πόλης, πληροφορήθηκα ότι ο αγωγός Φυσικού Αερίου πρέπει να περάσει από την Ήπειρο. Μα δεν ήταν να περάσει στην Ιταλία υποθαλάσσια από κάποια περιοχή της Θεσπρωτίας και όλοι κάνανε σαν τρελοί και δήλωναν ΟΧΙ και ήταν ενάντια σε αυτό; Αλλά τώρα που μάθαμε ότι θα περάσει από την Αλβανία, τώρα πληρώνουμε το τίμημα της μάχης για την αποτροπής του υποθαλάσσιου αγωγού. Τώρα βροντοφωνάζουμε Εεεεε! Περάστε από δω!
Όλοι τότε έβλεπαν προβλήματα αλλά κανείς δεν πρόβλεψε τα μελλούμενα και τώρα θα γραφτούν τόνοι σελίδων από σχόλια για τα λάθη μας. Είναι και αυτός ένας λόγος που δεν θα προοδεύσει αυτή η χώρα. Στα ΚΑΙΝΑ δαιμόνια τρέχουν όλοι να τα ξορκίσουν και όταν αντιλαμβανόμαστε τις κουτσουκέλες μας τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Τέτοια έργα όπως ο ΤΑΡ δεν είναι σαν εκείνα τα Ελληνικά που ξεκινούν και δεν σκολάν.
Ας νερώσουμε το κρασάκι μας, ας ζητήσουμε κάποιες παραπάνω επιβεβαιώσεις ασφαλείας αλλά ας πάρουμε το έργο που θα δώσει ευκαιριακά και κάποιες θέσεις εργασίας. Και τώρα λένε ότι ο αγωγός θα περάσει από την Αλβανία ως διαμετακομιστική χώρα. Εμείς θα παρακαλάμε για φθηνό αέριο να ζεσταθούμε και θα καταντήσουμε να το εισάγουμε ακριβότερα.
Άσε που αν δεν τα πάμε καλά με την γείτονα, μπορεί να μας κλείνουν και την στρόφιγγα και καλά θα κάνουν και μην τολμήσετε να με πείτε ανθέλληνα. Δεν περίμενα να βάλουν μυαλό οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ αλλά ότι θα είμασταν κουτορνίθια και εμείς οι απλοί πολίτες, που υποκινούμενοι φωνάζαμε ΟΧΙ στον αγωγό, καλά να πάθουμε!




ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΓΟΥΛΑ
Πρωινός Λόγος



Δεν υπάρχουν σχόλια: