Υπουργός Υγείας προς Αντ. Μπέζα: «Καμία αλλαγή στις μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας»

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο κ. Μπέζας έθεσε στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, της πληρωμής των υπερωριών των ιατρών και της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού στη νέα εξαώροφη επέκταση του Νοσοκομείου Φιλιατών. Συζήτησε επίσης με τον κ. Υπουργό τα θέματα της δομής των μονάδων υγείας στο νομό και της τροποποίησης του οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών ώστε να προβλεφθεί η νέα επέκταση και η αυτοτελής λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, διαβεβαίωσε τον κ. Μπέζα ότι το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών θα παραμείνει αυτόνομο, όπως προβλέπεται από 1.1.2013 και καμιά διοικητική τροποποίηση δε θα υπάρξει σε σχέση με τις άλλες μονάδες υγείας του νομού, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου.
Όσον αφορά στην έλλειψη προσωπικού, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών που υπάρχουν, έχει ήδη εγκριθεί η πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού στις νοσοκομειακές δομές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών -με προβλεπόμενες θέσεις και στο νομό Θεσπρωτίας- και επίκειται η έγκριση της πρόσληψης μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού.
Τέλος, σε σχέση με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, η επιλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης που έχει λήξει η θητεία τους ή έχουν παραιτηθεί, θα γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο, με τις διαδικασίες που προβλέπει ο σχετικός νόμος και μετά από προκήρυξη που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί εντός του Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: