Διαμαρτυρία για τα ασφαλτικά - Κινητοποιήσεις για το ΤΕΙ

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, αλλά και τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για χωροθέτηση ασφαλτικών στη Γωνιά, συζήτηση που προκλήθηκε από το χθεσινό ρεπορτάζ για τις προθέσεις του κ. Θεοδωρίδη και την επίσκεψή του στη Γωνιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποίηση για το θέμα των τμημάτων του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, ενώ κλήθηκαν να συμμετέχουν τόσο ο εμπορικός σύλλογος όσο και το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας με κήρυξη απεργίας και κλείσιμο των καταστημάτων την ημέρα αυτή. Ταυτόχρονα οι φοιτητές, συνεχίζουν την κατάληψη του Ιδρύματος στην Ηγουμενίτσα.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ
Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρίδη περί χωροθέτησης των ασφαλτικών στη Γωνιά και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο να προβεί σε επιστολή και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είναι γνωστό, έχει λάβει ομόφωνη απόφαση κατά της χωροθέτησης πετρελαιοειδών στη Γωνιά, την οποία και επαναβεβαίωσε στη σημερινή του συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος, απαντώντας σε ερωτήσεις της μειοψηφίας, η οποία του καταλόγισε ότι ο ίδιος έχει εκφράσει συναίνεση για το έργο αυτο στη Γωνιά, επεσήμανε ότι ο ίδιος στη σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα μετέφερε την προσωπική του άποψη, ότι ο ίδιος υπό όρους περιβαλλοντικούς και ανταποδοτικούς δε θα είχε αντίρρηση σε χωροθέτηση πετρελαιοειδών, όμως επεσήμανε ότι κάθετα αντιτίθεται στη χωροθέτηση ασφαλτικών και ότι σε κάθε περίπτωση, άσχετα από την προσωπική του θέση, υλοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: