Προς Γωνιά οδεύουν τα ασφαλτικά Σαγιάδας

Αυτοψία στη Γωνιά πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη.
Στόχος της Αποκεντρωμένης είναι να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την χωροθέτηση της μονάδας ασφαλτικών στη συγκεκριμένη περιοχή θεωρώντας ότι αυτή είναι η πλέον κατάλληλη λύση.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Γενικός Γραμματέας έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Υπουργείου Περιβάλλοντος ενώ φαίνεται πως στην κατεύθυνση αυτή συναινούν και οι επενδυτές. Στην κατεύθυνση αυτή, της χωροθέτησης δηλαδή στη Γωνιά, διαφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαθέτουν πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι δημόσιες ενώ το σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπονται τέτοιες είδους δράσεις.
«Θα χωροθετήσω εναλλακτικά στη Γωνιά τη μονάδα ασφαλτικών στη Θεσπρωτία», δήλωσε ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV το βράδυ της Τρίτης. Ο κ. Θεοδωρίδης έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη και του ζήτησε να τον βοηθήσει να προχωρήσει στη χωροθέτηση στη «Γωνιά» κοντά στην Ηγουμενίτσα, ενώ όπως είπε ο κ. Θεοδωρίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός του απάντησε καταφατικά. Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις χωροθέτησης της μονάδας ασφαλτικών και πετρελαιοειδών που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία αλλά και την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι οι δήμαρχοι θα πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται στενά τοπικιστικά και να μην είναι αρνητικοί στα πάντα, αλλά να σκέφτονται ευρύτερα. «Εγώ θα προχωρήσω τη χωροθέτηση στη Γωνιά» για το καλό της Ηπείρου», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης από την άλλη λέγοντας ότι στη Γωνιά υπάρχουν δημόσιες χαρακτηρισμένες εκτάσεις αλλά και πολεοδομικά σχέδια για παρόμοιες χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: