Στις 7 Απριλίου το προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννενα παρουσία Σαμαρά

Παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ Αντ. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το τρίτο προσυνέδριο της Ν.Δ στις 7 Απριλίου στην Ήπειρο, με προοπτική το 9ο τακτικό συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιουνίου.

Ο γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ Γιώργος Λουλουδάκης βρέθηκε στα Ιωάννινα από την Τετάρτη και είχε συναντήσεις με στελέχη των ΝΟΔΕ της Ηπείρου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προσυνεδρίου, που δε θα έχει κάποια θεματική, ξεχωριστή για την Ήπειρο, αλλά θα είναι επικεντρωμένη στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της ελληνικής επαρχίας.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Λουλουδάκης στα γραφεία της ΝΟΔΕ, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Γ. Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις στιγμές για τον ελληνισμό και ειδικότερα για τους αδελφούς μας Κυπρίους.
Με αφορμή τις εξελίξει αυτές, είπε πως ούτε για την Ελλάδα έχει περάσει η κρίση, όμως γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από την κυβέρνηση, για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθεροποίησης αρχικά και ανάπτυξης στη συνέχεια.
«Υπάρχει ένα πρόγραμμα που υλοποιείται το οποίο «πονάει» την κοινωνία, όμως δεν υπάρχει εναλλακτική. Από την αντιπολίτευση ακούγονται μόνο κραυγές λαϊκισμού. Γίνονται δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να έχουν οι επόμενες γενιές, ένα κράτος απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος», τόνισε αρχικά, για να χαρακτηρίσει άδικη και σκληρή την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, η οποία έχει μόλις λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της.
Ακολούθως, έκανε λόγο για πανηγυρισμούς των λαϊκιστών στην Ελλάδα, μετά το «Όχι» της κυπριακής Βουλής, οι οποίοι όμως κρύφτηκαν στη συνέχεια, όταν διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
«Η Ελλάδα συμπαρίσταται στην Κύπρο, αλλά αυτό που πρέπει να δούμε πως αυτή τη στιγμή σε καιρό ειρήνης έχουμε ένα κράτος, με κλειστές τις τράπεζές του, για μία εβδομάδα. Και οι πρωτοετείς φοιτητές Πανεπιστημίου αντιλαμβάνονται για τι συνέπειες μιλάμε. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο απόλυτα και δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο», πρόσθεσε.
Διαφοροποιείται το κόμμα από την κυβέρνηση
Ο ρόλος του κόμματος στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, σύμφωνα με τον κ. Λουλουδάκη είναι εξαιρετικά κρίσιμος και σημαντικός, όμως αυτό δεν πρέπει να αφαιρέσει τη δυνατότητα ακόμη και διαφοροποίησης της στάσης και των θέσεών του, όπου υπάρχει ανάγκη από την κυβέρνηση.
«Το κόμμα θέλουμε να είναι σε έναν παράλληλο βηματισμό με την κυβέρνηση και γιατί όχι, να προηγείται και γιατί όχι εάν υπάρχει ανάγκη, να διαφοροποιείται κιόλας από την κυβέρνηση», τόνισε, για να προσθέσει στη συνέχεια πως:
«Τρελαίνομαι, όταν ακούω, ότι τα υπάρχοντα κόμματα έκαναν τον κύκλο τους. Η Ν.Δ είναι ένα κόμμα, που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και παρουσιάζει νέες ιδέες. Τα πάντα άλλωστε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, περιστρέφονται γύρω από τη Ν.Δ», τόνισε, για να προσθέσει, ότι το κόμμα αλλάζει και ως προς την οργάνωσή του.
«Το μοντέλο οργάνωσης του κόμματος έκανε τον κύκλο του μετά από 35 χρόνια. Το νέο μοντέλο θα το παρουσιάσουμε στη βάση και θα ζητήσουμε προτάσεις βελτίωσης. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν μετά το Συνέδριο του κόμματος, ενώ και οι εκλογές για τα εσωκομματικά όργανα, θα γίνουν επίσης μετά το Συνέδριο».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: